23948sdkhjf

Planer på ny typ av pall

transportnytt.se rapporterar om att det planeras för tillverkning av en helt ny typ av pall i Sverige. Den nya typen av pall byggs upp av en stomme av ett lätt träslag, av papp eller frigolit och sprutas sedan med polyurea vilket ger en hård yta.

Det är företaget Futuritas Group som äger redskapstillverkaren Hörby Bruk som har investerat i den nya tillverkningsteknik för pall och siktar på att tillverka miljontals pallar om året.

– Pallarna blir upp till 75 procent lättare än traditionella lastpallar i trä. De beräknas hålla fem till tio gånger längre än en traditionell träpall, säger Göran Sjöberg, VD för Hörby Bruk som ansvarar för att bygga och dra igång den nya fabriken, till transportnytt.

Bakom tekniken ligger Amerikanska Lightning Technologies. Tekniken är patenterad och uppges vara en helt ny produkt i pallbranschen. Pallar av den här typen tillverkas idag i en fabrik utanför Detroit, ytterligare fem fabriker i USA håller på att byggas.

En fördel med Lightnings tillverkningsmetod är att det är enkelt att göra pallar och emballage med varierande utseenden. Stommen kan förutom av trä, bestå av papp eller frigolit. Lightning Group samarbetar bland annat med amerikanska Gard som är inriktat på att driva poolsystem för lastpallar.

Källa: transportnytt.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078