23948sdkhjf

Holmen kvartalsrapport: ”Står väl rustade”

Holmen minskade rörelseresultatet men mindre än väntat.

Skogsindustribolaget Holmen redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat.

Omsättningen sjönk 8,1 procent till 5 720 miljoner kronor (6 223). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 5 642.

Rörelseresultatet blev 944 miljoner kronor (1 737), väntat rörelseresultat var 888. Rörelsemarginalen var 16,5 procent (27,9).

Jämfört med i Q4 ökade rörelseresultatet med 230 miljoner kronor. Ökningen beror främst på att ett större underhållsstopp belastade fjärde kvartalet med 180 miljoner kronor.

”Holmen har utvecklats väl genom att skapa mervärden utifrån den skog och mark vi äger och vår affärsmodell är nu fokuserad till fyra tydliga verksamhetsgrenar; skogsbruk, vatten- och vindkraft, trämekanisk industri samt processindustri. Med basen i vårt stora skogsinnehav odlar vi hus samtidigt som vi tar till vara på energin som blåser över träden och rinner i vattendragen. Av restprodukterna från skogsbruket gör vi förnybara förpackningar, magasin och böcker. Med en stark finansiell ställning i ryggen står vi väl rustade i en värld som ska ställa om till ett fossilfritt samhälle”, skriver vd Henrik Sjölund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094