23948sdkhjf

Hållbarhetspris till Ecolean

Svenska Ecolean med lättviktsförpackningar av mineralfylld plast skördar framgångar på den ryska marknaden. Ecolean fick nyligen utmärkelsen Best Sustainability Company i Eco Best Award, en rysk hållbarhetstävling.

I juryn fanns representanter för statliga myndigheter, experter inom ekologi och hållbar utveckling, chefer för offentliga och professionella föreningar och prisutdelningen ägde rum den 8 september i Moskva.

Det som fick juryn att rikta strålkastarljuset på Ecolean är bland annat ett omfattande projekt för insamling och återvinning av företagets lättviktsförpackningar. Projektet för återvinning av Ecolean-förpackningar i Ryssland studerades i detalj och utvärderades av expertrådet för Eco Best Award.

Insamlingen av Ecolean-förpackningar har genomförts sedan 2019 i Voronezh -regionen och angränsande regioner och utförts av den regionala operatören för hantering av fast kommunalt avfall, JSC Ecotechnology.

Voronezh-regionen valdes inte av en slump. Ecolean levererar förpackningar till GK Molvest som är den största mejeriproducenten i Central Federal District. Ecolean-förpackningar återvinns mekaniskt till agglomerat eller granulat, som används som återvunnet material för tillverkning av nya produkter: beläggningsplattor, gatubänkar, brevpapper med mera. Återvinningspartner i Central Federal District är Tver Recycled Polymer Plant, som ingår i Ekoteknologigruppen.

– I framtiden avser Ecolean att utöka geografin för insamling och bearbetning av våra förpackningar. Redan idag sker insamling av sorterat avfall från konsumenter genom insamling av Ecoline, en stor operatör för hantering av hushållsavfall i Moskva, området för Flacon-anläggningen; VtorPlus, en onlineplattform för mottagande av återvinningsbart material, liksom Ecodvor, säger Tatiana Lund, marknads- och försäljningschef, Ecolean Russia och CIS.

– Molvest Group, som ett socialt ansvarsfullt företag, bygger på principerna för hållbar utveckling. Vi har ett ansvarsfullt förhållningssätt till våra produkter och anser att moderna förpackningar bör ha en minimal inverkan på naturen, särskilt eftersom teknik idag gör att vi kan återvinna upp till 60 procent av avfallet. Att ta emot en utmärkelse för vår förpackning tillsammans med Ecolean visar att vi går i rätt riktning. Att ta hand om miljön är ett mycket viktigt ämne för företaget och vi planerar att ägna mer och mer uppmärksamhet åt det i framtiden, säger Anatoly Losev, General Director för Molvest Group, i en intervju med Milknews.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125