23948sdkhjf

Hon blir ny VD för Ecolean

Efter 15 år på posten som VD lämnar Peter L Nilsson över till Marie Samuelsson.

Marie Samuelsson blir ny VD för Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean. Nuvarande VD:n Peter L Nilssons lämnar efter mer än 15 år i företaget för att gå i pension i juni 2022.

Marie Samuelsson tillträder som VD den 1 juni 2022 och tar med sig flera decennier av industri- och seniorledarskapserfarenhet till sin nya position. Senast arbetade Marie som Market Region Manager på Assa Aboly, leverantör av accesslösningar. Dessförinnan arbetade hon som Senior Vice President på Höganäs AB, tillverkare av fordonskomponenter. Dessutom har Marie ett förflutet på Tetra Pak, SonyEricsson och ABB.

– Med Marie får vi en erfaren ledare med djup ingenjörskompetens och relevant branscherfarenhet. Vi är glada över att ha henne vid rodret för vår fortsatta expansion och ser i styrelsen fram emot att arbeta tillsammans. På styrelsens vägnar vill jag gärna tacka Peter för hans passion och hårda arbete för att ha drivit Ecolean framgångsrikt, säger Ecoleans ordförande Arne Karlsson.

Marie Samuelsson säger om sin nya roll;

 – Det som lockade mitt intresse för Ecolean är idén om en verkligt hållbar affärsmodell. Inkodat i Ecoleans DNA är användningen av en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar. Företaget ligger i den tekniska framkanten av branschen och tillför verkligen något nytt på marknaden, vilket imponerade på mig, säger Marie Samuelsson.

Peter L Nilsson utsågs till VD för Ecolean 2007 och har lett företaget genom expansion till 30 länder över hela världen och etablering av produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Pakistan.

– Jag är mycket stolt över vad vi har uppnått under de senaste 15 åren och vill tacka teamet på Ecolean, som det har varit ett nöje att arbeta med. Jag välkomnar Marie, som jag vet kommer att tillföra en värdefull kompetens till Ecoleans tillväxtplaner och det är min förhoppning att hon ska tycka att jobbet är lika spännande och givande som jag har gjort, säger Peter L Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109