23948sdkhjf

Plastbörsen – bara för företag med stor plånbok

Himmel eller helvete? Meningarna går starkt isär om den handel med plaster som London Metal Exchange har startat. De flesta tycks dock vara eniga om, att det är en handel som inte är riktigt avpassad för plast. Men som prisstabilisator anses plastbörsen intressant. Det skriver Plastforum .
Sällan har plastindustrin varit så splittrad som när London Metal Exchange ( LME ) i London nu börjat handla med plast. De flesta av de stora plastråvarutillverkarna tog redan på ett tidigt stadium avstånd från LME:s planer: det går inte att styra priset på tusentals olika plastkvaliteter genom att handla med några få volymplaster på en råvarubörs, har det hetat.
Andra har varit avvaktande positiva, främst med argumentet att en plastråvarubörs kanske kan bringa stabilitet i prisutvecklingen. Enligt uppskattningar är runt 70 procent av industrin emot och 30 procent för.
Än så länge har LME beslutat lista polypropen och LLD-polyeten på plastbörsen. LLDPE kan handlas i en kvalitet, medan PP kan handlas i tre olika kvaliteter. Bara en av PP-kvaliteterna finns dock tillgänglig globalt, av de andra två är en specifik för Nordamerika och en för Sydostasien .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11