23948sdkhjf

Ny agent för Bobst etikettpressar

Ny auktoriserad agent för Bobst tryckpressar för etikettproduktion i Sverige är Tec AB. Företaget må vara ungt, men leds av en av branschens mest meriterade tryckpressexperter på smalbana, Thomas Ejdemyr.

Tec AB får ansvaret för Bobst hela utbud av tryckpressar riktade till etikettmarknaden samlade under varumärket oneLABEL och består av såväl flexo-, digital- och Allt-i-ett-pressar för Sverige och Norge.

Portföljen inkluderar de nylanserade, modulbaserade tryckpressplattformarna Digital Master serier 340 och 510. Bland de kunder som nyligen investerat i Bobst tryckteknik genom Tec AB finns Nordic Printing och Lexit Group, båda belägna i Sverige, nära Göteborg.

Tec AB med Thomas Ejdemyr i spetsen hanterar all försäljning i Sverige och Norge och backas upp av support och service från Bobst Group Scandinavia (BGS).

– Bobst är känt världen över för sin överlägsna expertis inom tryck och förpackningskonvertering. Vi är oerhört glada över att representera denna innovationsledare och föra ut teknologin på marknaden här i Sverige, säger Thomas Ejdemyr.

– OneLABEL-portföljen erbjuder det bredaste urvalet av tryckpressar för etikettföretag, vilket gör att de kan optimera sin produktion med rätt maskin för rätt jobb nu och för framtida tillväxt.

Nordic Printing Production AB bildades som en ny affärssatsning av Nordisk Rörmärkning AB, som till en början valde en Bobst LB701-UV digitalpress för att optimera produktionen av rörmärkning, dekaler, klistermärken och tejp vid sin fabrik i Älvängen. Företaget insåg dock snart den stora potential hos ink-jet pressen och beslutade att lansera en separat etikettproduktion baserad på denna investering.

Lexit Group Sweden AB har investerat i en Bobst Master M5 flexopress med inline turret för tillverkning av högkvalitativa etiketter främst för livsmedelsindustrin. Utskrifterna från den 430 mm breda maskinen med 10 färger producerar bland annat etiketter utan liner (linerless) på en specialiserad efterbehandlingsenhet; en produktionsmetod som sparar spill för bättre hållbarhet.

– Både Nordic Printing och Lexit Group var snabba med att se fördelarna med Bobst tryckteknologier och har haft stor nytta av de mycket digitaliserade maskinerna, säger Ejdemyr

Tec AB har ett nära samarbete med Bobst logistiknav i Danmark. Bobst Scandinavia täcker de nordiska länderna och assisterar kunder med mekanik- och eltekniker samt teknisk serviceledning och projektledning. Dessutom backar Bobst Group UK & Ireland Ltd upp den nordiska verksamheten med ett dedikerat etikettteam som inkluderar en digitaltrycksspecialist, en narrow webbprocess specialist och ytterligare två fälttekniker för webbaserade produkter.

– Tec AB är en nyckelmedlem i det stora globala nätverket av agenter som etablerats av Bobst för att stödja lokala kunder, säger Craig Moran, Region Business Director, Printing & Converting.

– Vi fortsätter att ha experter på plats på alla regionala marknader för att ha den bästa räckvidden, och jag vet att våra svenska och norska kunder är väl omhändertagna av team Tec AB.

 Svenska och norska kunder kan nu kontakta Tec AB för att lära sig mer om de nya modulära Digital Master serierna 340 och 510 All-in-One, All-Inline pressar, som representerar en unik möjlighet att implementera full flexibilitet i etikettproduktionen.

Pressarna finns tillgängliga i många konfigurationer då de sträcker sig från en digital version till en mycket avancerad inline-maskin och erbjuder sömlös integration mellan en central höghastighets UV-ink jet modul och alla valda flexo- och konverteringsmoduler.

Thomas Ejdemyr avslutar

– Digital Master-serien visar Bobst´s engagemang i att forma framtiden för etikettproduktion och Tec AB är mycket glada över att vara en del av företagets vision för förpackningsindustrin.

Det full-utrustade kompetenscentret hos Bobst Firenze i Italien är redo att demonstrera kraften i oneLABEL-portföljen för kunder, med personliga demos på plats eller via virtuella demonstrationer. Bobst Be Our Guest-demodagar pågår under hela året och kunder kan registrera sig på: https://beourguest.bobst.com/sv

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Interpack har laddat om
Smurfit Kappa tar storslam i WorldStar Awards
Unik forskning för hållbara förpackningar
Förpackningar drabbas av ytterligare pålagor
MM Eson Pac rustar för ökad produktion
Proseal firar 25 år av framgångar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.645