23948sdkhjf

Bordio vinner priser i Amerika

AR Packagings fiberbaserade barriärbehållare Boardio vinner dubbla AmeriStar-utmärkelser.

Ar Packaging belönades för två tillämpningar av det innovativa förpackningssystemet Boardio i samarbete med Club Coffee och Perfetti Van Melle.

De två AmeriStar-prisvinnarna är:

Boardio - Den pappersbaserade burken som kan återvinnas, i samarbete med Club Coffee. Priset delades ut i kategorin Drycker (alkoholfria).


Genom att byta fyrsidessvetsade påsar för rostat och malet kaffe uppnås en plastreduktion på 48 %, deponering av avfall minimeras och konsumenternas preferenser för pappersförpackningar uppfylls. Boardio-förpackningen innehåller mer än 80 % fiber och sparar upp till 95 % på intern transport samt lagerutrymme.

Club Coffe's Boardio har verifierats som återvinningsbar av Western Michigan University (WMU) och European Extr: act och French Citeo. Det är märkt som brett återvinningsbart enligt How2Recycle, vilket innebär att minst 60 % av amerikanerna kan återvinna Boardio vid fastighetsnära insamling eller centralt placerad återvinning.


Boardio - Återvinningsbar pappersflaska för tuggummi och konfektyr i samarbete med Perfetti Van Melle.

Priset vanns ikategorin Food, Shelf-stable. Den nya Boardio pappersflaskan för Mentos Pure Fresh är den första produkten i tuggummikategorin från en stor global konfektyrtillverkare som sätts på marknaden i en kartongflaska.

Juryn menar att denna förändring möter de intensifierade preferenserna för pappersförpackningar bland konsumenterna. Boardio-förpackningen innehåller 90 % kartong vilket gör förpackningen robust. Den har How2Recycle-certifierats som allmänt återvinningsbar och en How2Recycle-grafik på förpackningen har förklarande återvinningsinstruktioner för konsumenter och hänvisning till hemsida hos How2Recycle för mer information.

– Jag och teamet på AR Packaging Systems är glada över att våra ansträngningar för att utveckla en hållbar och attraktiv pappersbehållare för det cirkulära samhället nu betalar sig och blir erkända, säger Jonny Olsson, chef för Systems Division på AR Packaging.

– Vi är glada över att få samarbeta med företag som Club Coffee och Perfetti Van Melle, som förvandlar sina åtaganden för miljöansvar till verkliga långsiktiga strategiska åtgärder när de väljer förpackningslösningar. Boardio är en bra lösning från alla aspekter och vi ser fram emot att hjälpa fler företag att använda den på marknaden, säger Jonny Olsson.

Han menar att Boardio-förpackningen är det nya hållbara valet, även för känsliga produkter som kräver gastäta förpackningar.

– Förpackningssystemets mångsidighet gör den idealisk för ett brett utbud av produkter och den kan tillverkas i många olika former och format. Dess ytterkartong i kartong kan skrivas ut på alla sidor - därför finns en 360-märkning tillgänglig för kommunikation till konsumenten.

AmeriStar Awards är en av branschens äldsta och mest prestigefyllda designtävlingar och arrangeras av IoPP (Institute of Packaging Professionals) i USA. De bästa förpackningarna för 2021 tillkännagavs den 3 augusti. För att se fler vinnare Klicka Här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109