23948sdkhjf

AR Packaging blir early adopter av PulPacs fiberformning

Det svenska start Up-företaget Pulpac, som har utvecklat en patenterad metod för torrformning av fiberbaserade förpackningar, har nu lanserat en komplett produktionslina och inlett ett samarbete med AR Packaging, ett av Europa största förpackningsföretag.

PulPacs nya skalbara, modulära produktionsenhet PulPac PU300 finns som en demonstrationslinje i företagets Tech Center i Göteborg. AR Packaging investerar nu som en del i samarbetet i prioriterad tillgång till PulPac PU300 för produktion av samples och bryggvolymer för applikationer i marknaden.

AR Packagings omfattande expertis och resurser inom förpackningsindustrin kommer att påskynda kommersialiseringen av hållbara fiberprodukter med Dry Molded Fiber-processen, skriver Pulpac i ett pressmeddelande.

– Den unika mixen av hållbarhet, global skalbarhet och kostnadseffektivitet gör att vi är stolta över att vara medlemmar i PulPacs Teknik Pool och kalla oss ”early adopter” av Dry Molded Fiber. Både konsumenter och industrin letar efter en övergång till fiber överallt där det är möjligt. Därför investerar vi avsevärt i ansträngningar där vår djupa erfarenhet av Dry Molded Fiber och tillgång till denna banbrytande teknik kan erbjuda varumärken en mycket snabbare väg till marknaden, säger Ralf Mack, Group Innovation Director på AR Packaging.

Pulpacs VD Linus Larsson säger;

– Vi ser att AR Packagings ledarskap inom förpackningsinnovation kommer att stärka Dry Molded Fiber nätverket och hela marknaden, bygga på styrkan i teknikpoolen och den globala introduktionen av en verkligt banbrytande teknik som väsentligt kan stödja hållbarhet och kommersiella mål inom förpackningar och QSR- produkter.

PulPac PU300 är konstruerad som en modulär industriell produktionslinje, redo för livsmedelsklassad högvolymsproduktion av torrformade fiberprodukter. Den torra processen gör att PulPac PU300 kan köras extremt snabbt. Cykeltid och produktion är i nivå med plasttillverkning och upp till tio gånger snabbare än konventionell fiberformning ("äggkartongstillverkning"), enligt information från PulPac.

Processen är dessutom mer energieffektiv än konventionell fiberfomering med materialeffektivitet på upp till 99% med återvinning in-line. Sammanfattningsvis ger dessa processfördelar upp till 90 % lägre koldioxidutsläpp till enhetskostnader i nivå med plast.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111