23948sdkhjf

Ny glassbox av kartong med lock

AR Packaging har utvecklat en kartongbaserad glassbox med integrerat lock som sparar 16,5 ton plast per år för att stödja Picards strävan att minska användningen av plastförpackningar.

Picard är ett franskt livsmedelsföretag som specialiserat sig på frysta produkter. Den nya glassboxen består till mer än 95 % av kartong, baserad på förnybara fibrer från hållbart förvaltade skogar, och därmed återvinningsbar som pappersförpackning. Ett tunt skikt av polyeten (PE) på kartongens insida säkerställer produktskydd och förpackningsintegritet.

– Vår försöker hitta alternativ till plastförpackningar när produkten och dess miljö tillåter det. Vi letade efter en innovativ kartonglösning som skulle göra det möjligt för oss att hitta harmoni i hela serien "Le Petit Marchand de glaces" (andra produkter förpackade i kartongbägare), säger Gilles Lapique, projektledare på Picard.

– Vår önskan var en lådformad förpackning, lätt att automatisera i hanteringen hos våra packare och som garanterade all funktionalitet som finns i den motsvarande plastförpackningen.


Utvecklingsteamet vid AR Packagings produktionsenhet i Cholet, Frankrike, antog utmaningen och utvecklade ett lättanvänt alternativ till den tidigare plastboxen på 500 ml. Lådan levereras till Picards olika glassproducenter som ett rest tråg med integrerat och återförslutningsbart lock. Produktläckage förhindras tack vare en smart konstruktion med en speciell klaff.

Locket kan tillhandahållas i två olika utföranden; en för manuell försegling efter fyllning eller en för mekanisk försegling i fyllnings- och förpackningslinjen hos glassproducenten.
– Den nya glassförpackningen för Picard är ytterligare ett exempel på hur vi utmanar konventionella befintliga förpackningslösningar i olika produktsegment och utvecklar mer hållbara lösningar utan att kompromissa med produktkvalitet, konsumentkomfort och industriell effektivitet, säger Pierre Guillebeau, försäljningschef Food & Consumer Goods på AR Packaging.

– Denna fiberbaserade förpackning kan också användas för många andra produkter än glass, till exempel frysta livsmedel och kylda färdigmat, och stödja varumärkesägare att avsevärt minska sitt koldioxidavtryck från förpackningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141