23948sdkhjf

Hållbarhet i världsklass

För andra året har Ecoleans hållbarhetsarbete utvärderats av EcoVadis. Ecolean har tilldelats Platinum-utmärkelsen av EcoVadis, vilket placerar företagets hållbarhetsarbete i topp 1 %, globalt 2021.

– Att erhålla Platinum-utmärkelsen av EcoVadis är ett bevis på att vårt arbete inom hållbarhet ligger på en mycket hög nivå, till och med världsklass. Hållbarhet har alltid varit bärande i vår strategi och var faktiskt anledningen till att vårt företag grundades, baserat på idén att använda en minimal mängd råmaterial för att producera lätta förpackningslösningar på ett helt nytt sätt, säger Peter L Nilsson, VD Ecolean Group.

EcoVadis är en global leverantör av hållbarhetsbedömningar som utvärderar över 75 000 företag från över 200 branscher årligen. EcoVadis-bedömningen ger företag en indikation på vilka områden i deras hållbarhetsarbete som är starka och var de kan förbättras ytterligare.

Eftersom EcoVadis är en oberoende och välbeprövad leverantör av hållbarhetsbedömningar, som används av många företag inom förpackningsindustrin, ger det också en grund för jämförelse, menar Anna Palminger, Hållbarhetsdirektör, Ecolean Group.

– Det här är något jag vet att kunder uppskattar. Världens största producenter inom livsmedel, mejeriprodukter och drycker ställer stora krav på förpackningsleverantörer vad gäller hållbarhet och jag är mycket stolt över att Ecolean har bekräftats som ett av de högst rankade förpackningsföretagen när det gäller hållbarhet globalt, säger Anna Palminger.

2021 förbättrade Ecolean sina resultat från guld till det högsta platinum-värdet. Ecoleans höga poäng baseras på företagets strategiska och systematiska arbete med tydliga mål inom områden som miljö, styrning och sociala aspekter - samt genom transparent rapportering av hållbarhetsdata.

– EcoVadis-bedömningarna är också ett bra sätt att hjälpa oss att finna områden där vi kan göra ännu större skillnad. Ett sätt att till exempel ytterligare förbättra resultatet av vårt hållbarhetsarbete framöver är att arbeta med leverantörer för att sätta standarder och använda gröna upphandlingsmetoder i vår leveranskedja, vilket vi har börjat och kommer att fördjupa under de kommande åren, avslutar Palminger.

Om Ecolean

Ecolean är ett snabbväxande internationellt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för mejeri- och dryckesindustrin. Ecoleans moderna lättviktsförpackningar kombinerar användarvänlighet med låg miljöpåverkan.

Ecolean, som bildades 1996 och har sitt huvudkontor i Helsingborg, är verksamt i fler än 30 länder och arbetar med några av marknadens mest välkända varumärken

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078