23948sdkhjf

Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!

Den 25 maj är det åter dags för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna är Annica Eldh, Global Innovation and Material Lead e-com and transport packaging vid H&M Group.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Jag är med i panelen med temat hållbar design och kommer att fokusera på de delarna, en av de viktigaste förändringarna vi kan göra är att tänka hållbart redan när vi designar en förpackning. För att kunna designa hållbart är det viktigt att alla delar i kedjan är delaktiga.

Vad utmärker en bra förpackning?

En bra förpackning är anpassad till det den ska användas för, där det finns ett tydligt val av material och funktion med ett cirkulärt tänk där alltifrån distribution, användarvänlighet, materialval som vikt, volym och återanvändning eller återvinningsbarhet finns med.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Ett alltför enkelt eller snabbt skifte från plast till pappersbaserade förpackningar eller förpackningar i mixade material försvårar återvinning eller bidrar till onödig materialförbrukning.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

En förbättring av återvunnet material som exempel förbättrad styrka i returpapper för att kunna optimera användning av återvunna pappersfibrer i fler produkter utan att behöva använda mer material

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot dagen med intressanta teman, diskussioner och deltagare, en konferens eller seminarier ger mig alltid nya insikter att ta med i vårt fortsatta arbete mot cirkularitet.

Tack Annica Eldh!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063