23948sdkhjf

När är återanvändbara förpackningar bäst för miljön? Hallå där, Åsa Stenmarck!

Den 25 maj är det dags igen för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna är Åsa Stenmarck från Naturvårdsverket.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Temat i panelen jag ska vara med i är återanvändbara förpackningar. Så det blir fokus. Hur kan vi skapa skiftet till mer återanvändbara förpackningar och se till att det blir en miljösmart lösning.

Vad utmärker en bra förpackning?

Att den verkligen behövs och att den är gjord av det för funktionen bästa materialet.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi har en trend med kraftigt ökade förpackningsmängder. Den trenden behöver brytas. Det handlar inte om att byta material från det ena till det andra utan om att minska mängden material vi använder i förpackningar på totalen. Antingen genom bättre design av förpackningen eller genom andra lösningar så som att ta bort förpackningar eller göra dem återanvändbara. Naturligtvis behöver också alla förpackningar gå att återvinna till allra helst nya förpackningar. Jag ser stora möjligheter här för nytänkande och nya affärsmöjligheter från företagen.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Jag kan bara uppmuntra samtliga aktörer i förpackningens värdekedja att hänga på det här tåget. Kanske till och med våga ta förarsätet. Det är tydligt när det kommer till hur vi diskuterar styrmedel etc på både EU och global nivå att förändringar med syfte att nyttja våra material bättre kommer. Häng på den trenden, eller som sagt, var med och skapa den.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser verkligen fram emot dagen. Det är ett spännande program med aktuella vinklingar på temat förpackningar. Jag hoppas hitta inspiration och att lära mig nya saker.

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125