23948sdkhjf

Brittisk termoformare ny licenstagare hos PulPac

Teknikutvecklingsföretaget PulPac teamer upp med ännu ett företag för att lansera torrformade fiberförpackningar på marknaden. Denna gång är det ledande brittiska termoformaren ThermoFibre som vill bli licenstagare av PulPacs nyutvecklade teknik.

Genom avtalet med PulPac breddar ThermoFibre sitt utbud med torrformade fiberprodukter till sina konventionella produkter av termoformad plast. I samband med att man blev licenstagare beställde ThermoFibre också en produktionslinje för torrformade produkter PulPac Modula, som kommer att installeras i företagets anläggning i Lincolnshire, Storbritannien, nästa år.

Primära första applikationer från ThermoFibre kommer att vara högvolymprodukter som matbrickor, lock, bestick och liknande.

– På ThermoFibre antar vi utmaningen att göra en positiv skillnad för miljön med de produkter vi gör. Att tillhandahålla hållbara förpackningar och produkter är nödvändigt i dagens klimat och vi drivs av att hjälpa företag att gå över till förpackningar som är bättre för vår planet. Genom att utöka vårt erbjudande med torrformad fiber siktar vi på att fortsätta att leda denna satsning, säger Fuad Khan, chef för ThermoFibre.

Storbritannienbaserade ThermoFibre har en global kundkrets och stor kunskap och erfarenhet av hållbara förpackningar för konsumentförpackningar till livsmedelsindustrin. De är en väletablerad förpackningstillverkare med djup kunskap och expertis inom tillverkning av formbara material och ses som en idealisk partner av PulPac.

– Fuad och hans team har unik expertis inom produktutveckling av formfiber. De har gedigen design- och ingenjörserfarenhet från att "översätta" en plastprodukt till en fiberdito, vilket gör dem till en perfekt partner för att etablera torrformad fiber. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap där vi kan dela med oss av kunskap och expertis för att utnyttja den fulla potentialen av torrformning inom ThermoFibres verksamhet och kundnätverk, säger Sanna Fager, Chief Commercial Officer på PulPac.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
nord emballage går i graven
Delad förstaplats i "Better with less"
Dagab byter till returpallar - blir SRS största kund
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078