23948sdkhjf

Har gått från papper till plast

Nu på torsdag den 10 november är det åter dags för Pack & Plast, Packmarknadens årliga konferens om plastförpackningar och alternativa förpackningar. Liksom förra året hålls konferensen på Slagthuset i Malmö.

Medverkar som talare gör bland andra Malin Borg, Sales Manager Scandinavia på Greiner Packaging.

Hallå där Malin Borg! Du talar på Pack & Plast den 10 november i Malmö. Kan du berätta lite kort vad Greiner Packaging är för företag?

Greiner Packaging är en av Europas största tillverkare av fasta plastförpackningar. Vi producerar alltifrån bägare till yoghurt,- till hinkar för tvättmedel. Vi är ett familjeägt bolag med ursprung från Österrike, där huvudkontoret fortfarande är placerat. Idag finns vi på 30 platser i 19 länder världen över. Våra största marknader är inom livsmedelsindustrin men även inom kemi/hushåll & kosmetik.

Hur länge har du jobbat på företaget och inom förpackningsbranschen överhuvudtaget?

Jag började min resa på Greiner Packaging för snart två år sedan, men har varit verksam i branschen i snart sju år. Innan min tid på Greiner, arbetade jag på Smurfit Kappa, där fokuset var förpackningar i wellpapp. Har alltså gått från papper till plast.

Hur kommer det sig att du medverkar som talare, vilket är ditt budskap på Pack & Plast?

För mig är det viktigt att framföra en tydlig kommunikation kring dagens förpackningar, framför allt när det kommer till plast. Där finns en del oklarheter och missvisande information kring dagens olika materialval och dess cirkuläritet, just därför ser jag det som extra viktigt att delta i denna typ av forum, där man får möjlighet att diskutera detta djupare med andra specialister och aktörer på marknaden men även tillsammans med våra kunder och konsumenter.

Det är också ett tillfälle för mig att lyfta och belysa det otroligt hårda arbete som Greiner Packaging lägger ner, för att hela tiden vara i framkant med nya innovationer och lösningar, för att ge marknaden de bästa tänkbara alternativen av rena, hållbara & cirkulära förpackningar. Jag brukar stolt säga: "Greiner Packaging följer inte trenden, vi leder den!"

Har du varit med på någon av Packmarknadens konferenser tidigare?

Mitt första tillfälle var i maj tidigare i år, när Pack Point Nordic hölls i Stockholm

Vad tyckte du?

Jag var mäktigt imponerad över konceptet och den kvalité som konferensen höll, det var verkligen genomtänkt och väl genomarbetat, en av de bättre jag deltagit på, måste jag nog säga. Ser därför extra mycket fram emot Pack & Plast på torsdag denna veckan samt hedrad att få frågan om att delta som talare.

Till sist, har du någon favoritförpackning?

Såklart! Då måste jag säga vår senaste patenterade innovation K3r100 Vår självseparerande kartong-plastkombination. Den ligger oss väldigt varmt om hjärtat då den lyfter alla de viktigaste faktorerna som man vill se i en förpackning idag, som är helt unik i sin helhet.

Men till skillnad från andra kombinationslösningar, är denna helt separerbar & återvinningsbar, tydlig i sitt materialval samt enkel för konsumenten att förstå sig på. Jag skulle säga att denna förpackning lever upp till vad vi alla söker efter idag.

Tack för dina svar Malin. Vi ser fram emot att lyssna på dig på Pack & Plast på torsdag.

För dig som ännu inte är anmäld: Anmälan fortfarande öppen! Ta chansen och lär dig mer om viktiga vägval när det kommer till förpackningar av eller med plast. Till Pack & Plast!

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126