23948sdkhjf

Storförvärv inom datafångst

Norska Lexit Group har gjort sitt största och viktigaste förvärv någonsin. Förvärvet innebär att Lexit Group blir marknadsledande på den skandinaviska marknaden inom datafångst.

Lexit Group förvärvar Göteborgsbaserade Idnet AB och blir i ett slag ledande inom datafångst och digitaliseringslösningar för handeln i Skandinavien. Efter köpet kommer Lexit Group att ha en årlig omsättning på ca en miljard NOK och runt 240 anställda i Norge, Sverige och Danmark

Lexit-koncernen levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden: datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning, samt etiketter & förpackningar. Inom m datafångst och digitalisering kommer verksamheten i stort sett att fördubblas efter konsolideringen med Idnet AB.

Idnet AB bedriver sin verksamhet främst i Sverige där man bistår sina kunder med att digitalisera och optimera processer inom lager, logistik och detaljhandel. Idnets ägare kommer alla att fortsätta som aktieägare i Lexit Group.

Den svenska verksamheten inom datafångst och digitalisering kommer att samordnas med Idnet AB. Lexits befintliga svenska dotterbolag, Lexit Group Sweden, kommer fortsättningsvis att fokusera på de övriga två affärsområdena, industriell kodning & märkning samt etiketter & förpackning. I Norge och Danmark bedrivs alla affärsområden i Lexit Group i gemensamma bolag.

På kundlistan för Lexit Group och Idnet AB finns några av Skandinaviens mest kända företag. Den sammanslagna koncernen kommer att ha en klar styrka inom livsmedel med producenter som Orkla, Tine, Nortura och Lantmännen samt dagligvaruaktörer som Coop, Norgesgruppen/ASKO och Reitan på kundlistan. Utanför livsmedel levererar företaget integrerade lösningar till ett brett spektrum av välkända kunder som t.ex. Jula, Elgiganten, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS och Dahl Optimera.

– Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att betjäna de största skandinaviska kunderna. Idnet har en stark meritlista av att utveckla och implementera innovativa lösningar för effektiva processer inom lager, logistik och detaljhandel. Företaget har även spetskompetens inom implementering av en ny generation elektroniska hyllkanter (ESL) och relaterade lösningar. Som en del av Lexit Group kan vi erbjuda denna expertis och dessa lösningar till våra kunder i alla länder, säger Sjur Skjæveland, VD för Lexit-koncernen.

Genom sammanslagningen får Idnet AB tillgång till Lexits egenutvecklade lösningar inom smart lager med automatisk påfyllning, självbetjäning, RFID och IOT, utrustningskontroll, molnbaserat tryck och märkning.

– Tillsammans har vi kompetensen och lösningarna för att hjälpa kunder över hela värdekedjan, från produktion, inom logistik och lager, och i butik, fortsätter Skjæveland.

Idnet har under en tid funderat på att släppa in nya ägare i bolaget för att stärka bolagets tillväxt, inte minst utanför Sverige.

– I Lexit har vi hittat rätt partner med rätt mix av kompletterande geografiskt upptagningsområde, lösningsportfölj, kultur och expertis, säger Peter Hallinger, VD för Idnet.

Företagsnamnet Idnet kommer att finnas kvar och ingå som ett dotterbolag till Lexit Group.

Förvärvet av Idnet AB är Lexit Groups andra förvärv i år. I april tog Lexit Group över Markem-Imaje´s verksamhet i Norge, Sverige och Danmark. Markem Imaje är en av världens ledande leverantörer av utrustning och lösningar för industriell märkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093