23948sdkhjf

Lexit Group köper etikettproducent

Norska Lexit Group förvärvar det mindre etikettföretaget Etikettforum AS i Trondheim och stärker genom köpet sin ställning i Mellan- och Nordnorge.

Etikettforum har en årlig omsättning på cirka 6 miljoner NOK och tre anställda. De har en modern maskinpark, är starka på digitaltryck och kan erbjuda snabba leveranser av små serier, menar Leif Persson, VD, för etikettverksamheten inom Lexit Group.

– Vi är mycket nöjda med att förvärva Etikettforum.  Med detta förvärv kommer Lexit att stärka sin position som en av de ledande aktörerna på etikettmarknaden genom ökad kapacitet och flexibilitet utöver lokal närvaro och närhet till kunderna, säger Leif Persson.

Verksamheten kommer att samordnas med Lexits huvudtryckeri i Mölnlycke. Den tidigare ägaren John Olav Raanes kommer även fortatt ha det övergripande ansvaret för den dagliga verksamheten och rapportera till Leif Persson.

– John Olav och hans personal gör ett mycket bra jobb med hög service till sina kunder. Vi vill självklart utveckla och växa den här verksamheten och vara närmare våra kunder där det behövs.

– På sikt planerar vi att samlokalisera tryckeriet med vårt filialkontor i Tiller, Trondheim, för att kunna uppfylla ambitionerna om stark tillväxt i framtiden. Teamet har redan fördubblats med nyanställning av två etikettförsäljare som kommer att vara på plats i januari, säger Leif Persson.

John Olav Raanes, tidigare ensamägare av Etikettforum kommenterar;

– Jag har länge velat att den verksamhet jag byggt upp de senaste tio åren ska fortsätta och växa tillsammans med en stor och seriös aktör som Lexit. Jag är väldigt nöjd och motiverad för ytterligare insatser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078