23948sdkhjf

Nordvalls köper Lexit Group Labels

Nordvalls Etikett stärker sin position på den skandinaviska marknaden genom att förvärva Lexit Labels i Norge och Sverige. Genom affären blir Nordvalls Label Group till Skandinaviens största leverantör av etiketter med en årsomsättning på 1,1 miljarder SEK och över än 300 medarbetare.

Lexit Group kommer att fokusera på den tekniktunga delen av befintliga verksamheten inom märkning, datafångst och digitalisering.

– Vi är mycket glada över att välkomna Lexit Labels anställda och kunder till Nordvalls Etikett, och ser fram emot att arbeta med teamen i Mölnlycke, Kløfta och Trondheim. Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet, där Lexit Labels är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo, Bjuv, Nässjö, Bradford (Watermill) och Esslingen (Kölle Etiketten), säger vd Patrik Jenemark i Nordvalls.

– Precis som Nordvalls arbetar Lexit Labels långsiktigt i nära samarbete med sina kunder. Vi ser fram emot framtida samarbetet mellan våra företag och gemensamma möjligheter, framför allt inom livsmedelssektorn, då Lexit Labels är ISO22000 certifierade och har en lång erfarenhet av low migrations färger.

Etikettindustrin har varit igenom en betydande konsolidering de senaste åren. Lexit Group är en av Norges största etikettleverantörer med fokus på livsmedelskunder, och har även en stark marknadsposition i Sverige. Nordvalls och dess ägare, tyska Possehl Group, har varit drivande i konsolideringen.

– Vi är glada över att Lexit Labels blir en del av Nordvalls med deras entreprenörsdrivna och
långsiktiga ägare, Possehl Identification Solutions. Nordvalls är Skandinaviens ledande
etikettleverantör och tillsammans med en stark ägare har bolaget möjligheter att
vidareutvecklas långsiktigt, vilket är en trygghet för alla anställda och kunder, säger Sjur Skjæveland, vd Lexit Group.

Merparten av Lexits kunder köper idag flera lösningar och produkter, inklusive etiketter. Lexit Group kommer att fokusera verksamheten på märkning, datafångst och digitalisering och har ingått ett samarbetsavtal med Nordvalls om samarbete av produkter i samband med etikettleveranser till kunder.

– Då kan båda företagen satsa vidare där man är som starkast för att kunna leverera bästa möjliga lösningar och produkter till kunderna, säger Sjur Skjæveland.

I en övergångsperiod kommer Lexits etikettverksamhet fortsätta att verka under varumärket Lexit Labels. Driften av företagets etikettproduktion i Mölnlycke och i Trondheim, samt försäljningsverksamheten i Norge och Sverige övertas av Nordvalls den 1 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.501