23948sdkhjf

Eson Pac sålt till Mayer-Melnhof

Den österrikiska kartongförpackningskoncernen Mayer-Melnhof Group (MM) har förvärvat svenska Eson Pac, specialiserad på förpackningar till läkemedelsindustrin.

– Med det här förvärvet stärker vi vår geografiska närvaro inom Premium-segmentet inom Packaging-divisionen. Transaktionen kompletterar väl vår nuvarande kundbas och erbjuder attraktiva nya möjligheter. I kombination med vår befintliga verksamhet kan vi erbjuda än mer innovativa och hållbara lösningar för våra kunder. Vi tror starkt på att vi, tillsammans med det högkvalificerade teamet från Eson Pac, kommer att driva vägen mot gemensam tillväxt, säger Peter Oswald, VD MM.

MM är en av Europas ledande producenter av kartong och vikkartonger med ett attraktivt erbjudande inom papper och finpapper. MM främjar hållbar utveckling genom innovativa, återvinningsbara förpackningar och pappersprodukter tillverkade av förnybara, fiberbaserade råvaror. MM omsätter cirka 3,5 miljarder EUR och sysselsätter cirka 12 800 personer (inklusive senaste förvärvet).

Säljare av Eson Pac är grundarfamiljen Eliasson och investmentbolaget Nalka Invest, ett företag med rötter i IKEA-koncernen, som har ägt Eson Pac i 7 år. Under Nalka Invests ägande har verksamheten i Eson Pac renodlats. Etiketter och kartongförpackningar som inte är inriktade på läkemedelssektorn har sålts av. Eson Pac är idag ett företag med ett renodlat fokus på läkemedelsförpackningar.

Utöver Nalka Invest och familjen Eliasson är minoritetsägare inom ledningsgruppen säljare av 100 procent av aktierna i Eson Pac till MM.

– MM är en mycket välkänd aktör inom vår bransch och efter den framgångsrika omvandlingen av vår verksamhet känns detta som ett spännande nästa steg och en god möjlighet för Eson Pac. Vi vill tacka familjen Eliasson och Nalka Invest för vårt goda samarbete genom åren och ser fram emot att ena krafterna med MM, säger Mårten Frostne, VD, Eson Pac.

Nalka Invest har varit Eson Pacs huvudägare sedan 2015.

– Eson Pac har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp en verksamhet som nu är redo för nästa steg. Under denna resa har företaget utvecklats till en allt mer specialiserad aktör, med ett tydligt fokus på förpackningar för läkemedelsindustrin. Vi är övertygade om att Mayr-Melnhof kommer att bli en utmärkt ny ägare av Eson Pac, säger Johan Hesser, vd Nalka Invest.

Ann Rydholm, representant för grundarfamiljen och ordförande i Eson Pac Holding, kommenterar;

– Sedan Eson Pac grundades 1967 har familjen Eliasson varit engagerade i bolaget och delat en spännande resa under åren tillsammans med styrelse, ledning och alla fantastiska medarbetare. Givetvis är det med ett visst mått av vemod vi nu lämnar över stafettpinnen till de nya ägarna, dock är vi säkra på att det är helt rätt för verksamheten och dess möjligheter att utvecklas än mer framöver. Vi önskar verkligen all lycka till och kommer med glädje att följa Eson Pacs nästa resa tillsammans med Mayer-Melnhof, säger Ann Rydholm.

Eson Pac

Eson Pac har en omsättning på cirka 48 miljoner euro, och utvecklar, producerar och distribuerar sekundära förpackningslösningar för läkemedelsindustrin. Företaget har tre produktionsanläggningar i Sverige och en i Danmark med omkring 300 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094