23948sdkhjf

Satsning på digitaltryck i Mölnlycke

Lexit Group investerar i banbrytande teknik inom digitaltryck och efterbehandling.

Lexit Group, ledande skandinavisk aktör inom avancerade etikett- och märkningslösningar, investerar återigen i banbrytande teknologi. En ny digital tryckpress samt en effektiv fristående efterbehandlare, båda i det högsta kvalitetssegmentet, stärker den digitala satsningen i Mölnlycke. Investeringen ger utökad kapacitet och nya spännande möjligheter för digitaltryck samt för snabb och kostnadseffektiv efterbehandling.

– Efter bara sju månader i Lexit är det en glädje för mig att ta del av företagets snabba beslutsförmåga samt professionalitet. Uppgraderingen inom etikettproduktionen säkrar att vi når framsteg på många, plan säger Maud Rahm, VD i Lexit Group Sverige.

— I en marknad som konstant förväntar sig mer av både processer och slutprodukt ger denna investering Lexit utvidgade möjligheter att uppfylla de högt ställda krav på kvalitet samt kostnadseffektiva och miljöanpassade lösningar som både vi och våra kunder har.

Lexit har sedan många år varit en pionjär inom ny och banbrytande teknik, och detta har genererat flera betydande investeringar under de senaste åren. Den senaste investeringen följer samma linje och anda. Den ger Lexit Group en solid position i etikettbranschen – allt från enklare lösningar till etiketter med mycket hög miljöprofil såsom exempelvis Lexit´s Linerless (också kallad sleeves).

— Dagens marknad är mer än någonsin präglad av snabba teknologiskiften samt föränderliga marknadsförhållanden. Med dagens uppgradering av maskinparken står vi starkare rustade för att möta kommande höga krav, medan vi samtidigt genererar ytterligare tillväxt på den skandinaviska etikettmarknaden, avslutar Maud Rahm.

Lexit Group har en stark tillväxt tack vare företagets framgångar inom affärsområdena: datafångst och digitalisering samt etiketter, emballage och märkningslösningar. Bland Lexits kunder finns nyckelaktörer inom livsmedelsindustrin, transport, logistik och distribution, fackhandel och detaljhandel såväl som offentlig sektor. 

Lexit har totalt sex kontor i Norge, Sverige och Danmark samt egen produktion av etiketter i Sverige. Koncernen har 130 anställda och omsätter cirka 480 miljoner norska kronor per år. Företaget ägs av en investeringsfond tillsammans med ledningen och de anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078