23948sdkhjf

Volati kommer att stänga etikettfabriken i Åstorp

Volati som i september köpte etikettföretaget Märkas i Åstorp har för avsikt att stänga tillverkningen i Åstorp. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad som har talat med Nicklas Margård, affärsområdeschef på Volati.

Volati vill flytta produktionen i Åstorp till företagets övriga enheter inom etikettproduktion, Beneli i Helsingborg och Ettiketto i Malmö och Åtvidaberg.

– En förutsättning för att kunna få lönsamhet i den kvarvarande verksamheten i Åstorp är att inte sitta kvar i anläggningen. Man har också haft lika många tjänstemän som produktionsanställda, vilket är en omöjlig ekvation i tryckeribranschen, säger Nicklas Margård, till Helsingborgs Dagblad.

Märkas anläggning i Åstorp är på 8 000 kvadratmeter och för stor och kostsam för verksamheten som omsatte 168 miljoner kronor förra året, menar Nicklas Margård. Vid sidan av detta nämner han faktorer som påverkat försäljningen för Märkas under året.

– Märkas har haft en stor exponering mot bland annat bilindustrin och detaljhandel, där en del kunder har tagit mycket stryk i pandemin, säger Nicklas Margård till Helsingborgs Dagblad.

På Märkas jobbar omkring 80 personer. Hur många som kommer att erbjudas fortsatt anställning är ännu osäkert. Men Volatis plan är att delar av personalstyrkan från Åstorpsverksamheten ska flyttas över till de övriga tre produktionsenheterna inom affärsområdet.

– Vi kommer att ta hand om alla volymer i Åstorp och företagets kunder runt om i världen, och flytta maskiner till Malmö, Helsingborg och Åtvidaberg. Sedan ska vi också ta hand om så många anställda som vi kan, säger Nicklas Margård till Helsingborgs Dagblad.

– Vi har sagt att förändringen ska vara klar inom två år, så vi har ganska gott om tid på oss att göra en bra analys av situationen, det är inget vi vill stressa fram. Men inställningen är att ta hand om så många vi kan, avslutar han i intervjun med Helsingborgs Dagblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078