23948sdkhjf

Ettiketto fortsätter att växa - Köper Jigraf i Landskrona

Senaste årens starka tillväxt för Volatis etikettdivision Ettiketto fortsätter. Volati gör ytterligare ett tilläggsförvärv till Etiketto genom förvärv av samtliga aktier i etikettproducenten Jigraf AB.

 Förvärvet stärker Ettikettos marknadsposition i Sverige och skapar ytterligare värde genom synergier, heter det i ett pressmeddelande från Volati. Jigraf omsatte 29 Mkr under 2020.

Förvärvet av Jigraf är Volatis åttonde förvärv under 2021 och Ettikettos fjärde tilläggsförvärv sedan 2020. Tidigare etikettföretag förvärvade av Ettiketto är Märkas i Åstorp, Beneli i Helsingborg och StrongPoint i Malmö.

Ettiketto har nu en marknadsledande position i Norden. Den årliga omsättningen har ökat från cirka 250 Mkr i juni 2020 till cirka 800 Mkr i september 2021 till följd av förvärven, inklusive det senaste av Jigraf.

– Ettiketto är ett bra exempel på vår ambition att bygga plattformar för fortsatt förvärvsdriven tillväxt. Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv och vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Jigraf. Förvärvet stärker vårt erbjudande och är i linje med Ettikettos tillväxtstrategi, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Jigraf levererar självhäftande etiketter till både konsumentvaror och industriprodukter. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och använder modern teknik. Jigraf ligger i Landskrona och har 14 anställda.

– Det är mycket glädjande att kunna välkomna Jigraf till Ettiketto. Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj samt långa och goda kundrelationer. Förvärvet stärker vår produktionskapacitet samt vår marknadsposition i Sverige ytterligare. Samtidigt finns det tydliga synergier, precis som vid våra tidigare förvärv. Vi är övertygade om att vår långsiktighet och förmåga att ta hand om bolagen vi förvärvar kommer att bidra positivt till Jigrafs fortsatta utveckling, säger Rikard Ahlin, vd för Ettiketto.

 Ettiketto är en affärsenhet inom Volatis affärsområde Industri. Volati är en svensk onoterad industri- och handelskoncern. Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och förvärvet har genomförts med omedelbart tillträde till aktierna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078