23948sdkhjf

Volati förvärvar Skipnes Etikett AS

Volati med Ettiketto Group fortsätter att konsolidera marknaden inom etikettproduktion i Norden. På måndagen meddelade bolaget att ytterligare en norsk etikettproducent förvärvats och nu ingår i etikettkoncernen som snabbt närmar sig en omsättning på 1 miljard kronor.

Volati har förvärvat samtliga aktier i etikettproducenten Skipnes Etikett AS. Bolaget kommer att ingå  i affärsenheten Ettiketto Group inom affärsområdet Industri.

Affären stärker Ettiketto Groups marknadsposition i Norge, där Volati sedan tidigare äger Ettiketto AS och sammantaget blir de en av landets ledande etikettproducenter. Förvärvet skapar också synergier som enligt Volati ytterligare kommer att förbättra Ettiketto Groups lönsamhet. Under 2020 omsatte Skipnes 72 Mkr.

Volati har de senaste åren genomfört en rad förvärv i syfte att bygga en stark nordisk koncern inom etikettproduktion för att matcha konkurrerande internationella motsvarigheter i Europa. Förvärvet av Skipnes är Volatis första förvärv under 2022 och Ettiketto Groups totalt femte förvärv sedan 2020. Ettiketto Group har på denna korta tid ökat sin årliga omsättning från cirka 250 Mkr till cirka 850 Mkr till följd av de genomförda förvärven.

– Ettiketto Group fortsätter att växa genom tilläggsförvärv och vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Skipnes. Förvärvet av StrongPoints etikettverksamhet förra året var ett strategiskt viktigt insteg i Norge och nu förstärker vi vår position där ytterligare, vilket är i linje med Ettiketto Groups tillväxtstrategi i Norden, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Skipnes levererar självhäftande etiketter till både livsmedels- och industrivaror. Bolaget jobbar med flexo- och digitaltryck, och har gjort stora investeringar i ny teknik och förnyad maskinpark de senaste tre åren. Skipnes ligger i Trondheim och har 26 anställda.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Skipnes till Ettiketto Group. Bolaget har en bred produktportfölj som kompletterar Ettiketto Groups befintliga kunderbjudande och en modern maskinpark som stärker vår produktionskapacitet. Precis som vid våra tidigare förvärv finns det tydliga synergier och vi ser goda möjligheter att öka lönsamheten väsentligt över tid genom att integrera vår befintliga norska verksamhet med Skipnes. Förvärvet skapar en norsk enhet med goda förutsättningar för fortsatt hög tillväxt, säger Rikard Ahlin, koncernchef för Ettiketto Group.

 Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08