23948sdkhjf

PACK&PLAST flyttas till Slagthuset

Årets första fysiska förpackningskonferens PACK&PLAST flyttas till Slagthuset i Malmö med plats för 900 personer.

– På grund av att eventföretaget bakom Malmö Börshus har försatts i konkurs har vi blivit nödgade att flytta PACK&PLAST med kort varsel till Slagthuset. Vi ser det dock inte som en nackdel. Lokalen är betydligt större med plats för 900 personer och numrerade sittplatser. Vi kommer att göra allt för att de till dags dato omkring 120 deltagare som kommer att närvara fysiskt ska känna sig trygga att träffas i Corona-tider, säger Per-Stefan Gersbro, projektledare för PACK&PLAST.

PACK&PLAST är Packmarknadens första större konferens i Malmö. Till dagen kommer flera ledande beslutsfattare som ska diskutera framtiden för plast i våra förpackningar. Intresset är stort och flera har även valt möjligheten att deltaga på konferensen digitalt via webben.

– Det är riktigt att vi efter sommaren har öppnat möjligheten för att följa konferensen via livesändning på webben. Vi har idag ett 30-tal anmälda och räknar med fler deltagare via webben. Vi öppnar också möjligheten för fler deltagare på plats med den nya lokalen. Tyvärr är det en allmän missuppfattning att vi som arrangör av konferenser riktade mot en professionell målgrupp på företag omfattas av förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det gör vi inte. Det vi däremot omfattas av är FHM:s rekommendationer hur sådana konferenser ska arrangeras. Och dessa rekommendationer ska vi följa till punkt och pricka, säger Per-Stefan Gersbro.

Han har samtidigt förståelse för att många företag infört interna restriktioner för sina medarbetare och att vissa väljer att stanna hemma på grund av de tillhör en riskgrupp. Dessutom har livesändningar som ett sätt att följa konferenser kommit för att stanna menar han.

– Vi kommer nog inte tillbaka till ett normalläge där vi var innan pandemin. Vi har sett fördelarna med att slippa resa, vilket kostar i både tid och pengar, men ändå inte behöva göra avkall på nyttig kunskap i form av seminarier och dialog med andra över webben. Som konferensarrangör tycker jag personligen dock att det fysiska mötet är oöverträffat. Det kan ingenting ersätta.

Malmö Slagthus ligger endast 300 meter från centralstationen och är lika centralt placerat i staden som Malmö Börshus. Lokalerna är stora och luftiga. Väldigt högt i tak och själva konferenslokalen är typ en jättestor biosalong med plats för 900 personer.

– Stolarna i rader är numrerade, vilket möjliggör placering av deltagare från olika grupper på behörigt avstånd från varandra. Det kommer inte att bli några problem här att hålla avstånd, varken i salong, hos utställare eller vid lunchen, etc, säger Eva Norling Gersbro, konferensvärdinna.

För mer information och anmälan besök packoplast.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156