23948sdkhjf

Volati köper Märkas AB

Eson Pac Pharma avyttrar dotterbolaget Märkas AB i Åstorp till industrigruppen Volati. Volatis förvärv är det andra på kort tid. Tidigare i år förvärvades Helsingborgsbaserade Beneli. Bolagen bildar med det tredje etikettföretaget, Etiketto, en gemensam affärsenhet inom Volatis affärsområde Industri.

Märkas AB lanserades som egen verksamhet 2018. Att driva affärsområdet för smarta etikettlösningar som ett dotterbolag med egen identitet var ett steg i Eson Pac:s plan att bli en renodlad partner inom förpackningslösningar till läkemedelsindustrin. Försäljningen av Märkas AB är en fortsättning i detta arbete, menar Mårten Frostne, VD i Eson Pac.

– Vi är väldigt trygga i att lämna över Märkas AB till Volati. Det ger en möjlighet för affärsområdet att växa vidare hos en välrespekterad och professionell aktör. Försäljningen följer vår strategi och är ett viktigt steg i att ytterligare renodla Eson Pac:s erbjudande mot läkemedelsindustrin och konsolidera vår produktportfölj, säger Mårten Frostne.

Volati övertar samtliga aktier i Märkas AB per den 22 september 2020. Volatis förvärv är det åttonde tilläggsförvärvet sedan 2019 och Märkas ska ingå i affärsområdet Industri och affärsenheten Ettiketto. Märkas omsatte 168 Mkr under 2019.

– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Märkas som är ett bolag vi följt under lång tid. Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj och en stark position inom såväl grafiska etiketter som print & apply-systemlösningar. En av Märkas stora styrkor är att bolaget ligger långt framme när det gäller etiketter för utmanande industriapplikationer. Förvärvet är affärsenheten Ettikettos andra tilläggsförvärv under 2020 och ett resultat av vårt kontinuerliga arbete med att identifiera potentiella förvärvskandidater som kan förstärka verksamheten, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Märkas med cirka 80 anställda och produktion i Åstorp grundades 1967 och tillhörde under många år Strålfors. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl konsumentvaror som industriprodukter.

– Med Märkas stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter och ökar volymerna, vilket ger skalfördelar i produktion samt administrativa effektivitetsförbättringar. Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar, säger Nicklas Margård.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109