23948sdkhjf

Miljömål i sikte

Smurfit Kappa ligger i linje med sin klimatmål och har sedan 2005 sänkt sina koldioxidutsläpp med nästan en tredjedel.

Smurfit Kappa gör betydande framsteg när det gäller att minska sina relativa koldioxidutsläpp enligt den 13:e årliga hållbarhetsrapporten (SDR) som publicerades idag.

Smurfit Kappa, en global leverantör av pappersbaserade förpackningar, rapporterade en minskning av den fossila utsläppsintensiteten med 32,9 % mellan 2005 och 2019. Detta är en imponerande bedrift, menar bolaget, men företagets nuvarande mål är ännu mer ambitiöst eftersom det syftar till att minska de relativa koldioxidutsläppen med 40 % fram till 2030, jämfört med 2005 års baslinje.

Smurfit Kappa kommer också att diskutera sitt nuvarande mål för minskning av koldioxidutsläppen med SBT-initiativet* (Science Based Target) för att bekräfta att man ligger i linje med Parisavtalet och rekommendationerna i de senaste klimatvetenskapliga resultaten.

Förutom att söka validering av SBT vill Smurfit Kappa också bygga vidare på mer än ett decennium av att redovisa sina koldioxidutsläpp genom att stödja arbetsgruppen för klimatrelaterade finansiella upplysningar, ett globalt organ som tar fram klimatrelaterad redovisning av finansiella risker som används för att ge information till investerare, långivare och försäkringsgivare.

Den nya SDR-rapporten, som är strukturerad efter de tre strategiska fokusområdena Människor, Planet och Slagkraftiga affärer, ger omfattande information om de bidragande faktorerna för att minska utsläppen. Dessa omfattar ett strategiskt fokus på energieffektivitet och användningen av förnybara källor som bränsle, som biomassa.

Betydande framsteg har också gjorts på säkerhetsområdet, med en 17-procentig minskning av antalet registrerbara skador/TRIR. Smurfit Kappa nådde även 92,1 % för alla förpackningslösningar som säljs som Chain of Custody-certifierade, vilket är en försäkran till kunderna att råvaran som har använts är hållbar. Ytterligare förbättringar av kvaliteten på avloppsvattnet har uppnåtts, med en 35-procentig minskning av den relativa kemiska syreförbrukningen.

Andra höjdpunkter för 2019 inkluderar inrättandet a en styrelseutnämnd hållbarhetskommitté och investeringar på 3,5 miljoner pund i sociala initiativ, inklusive barns utbildning och hälsa.

Tony Smurfit, koncernchef:

– Vi har bedömts vara en samhällsviktig verksamhet under Covid-19-pandemin, och i dessa utmanande tider är vårt omedelbara, primära fokus att skydda våra anställda och tillgodose våra kunders behov. Jag är oerhört stolt över den roll som våra 46 000 anställda spelar när det gäller att upprätthålla viktiga leveranskedjor under Covid-19-pandemin.

– Hållbarhet fortsätter att vara ett viktigt fokus för oss. Dagens rapport ger en inblick i hur det fortsätter att stödja all vår verksamhet och beskriver de framsteg vi gör inom områdena miljö-, samhälls- och styrningskriterier.

Steven Stoffer, utvecklingschef på Smurfit Kappa, tillade:

– I dessa osäkra tider kommer vi att fortsätta fokusera på vårt hållbarhetserbjudande, inte bara till kunder utan också på var vi kan göra en påtaglig skillnad i de samhällen där vi verkar.

– För Smurfit Kappa är hållbarhet mer än att minska klimatförändringarna och minimera miljöpåverkan från vår verksamhet. Hållbarhetsrapporten visar också hur vi använder vår storlek, erfarenhet och expertis för att hjälpa till att leverera lösningar på ett brett spektrum av globala frågor, inklusive inkludering och mångfald, säkerhet och mänskliga rättigheter.

*SBT-initiativet är resultatet av ett samarbete mellan FNs Global Compact, WWF, CPD och WRI (World Resources Institute).

Kort om Smurfit Kappa

Smurfit Kappa är en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar. Man täcker hela kedjan från papperstillverkning till design och produktion av förpackningar och produkter i såväl wellpapp som solidpapp. Företaget har ca 46 000 anställda på 350 produktionsenheter i 35 länder och hade 2019 en omsättning på ca 9 miljarder euro.

Smurfit Kappa Sverige och Norge är en del av Smurfit Kappas förpackningsdivision och hade 2019 en omsättning på 2,4 miljarder SEK. Företaget har ca 900 anställda med verksamhet på 10 orter i Sverige och Norge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094