23948sdkhjf

Ny ägare i marknadsledande förpackningsföretag

Förpackningstillverkaren Aristo AB får nya långsiktiga ägare.

En överenskommelse har ingåtts som innebär att Andreas Andersson och Thomas Andersson förvärvar Aristo AB av Mats Olsson och Mikael Olsson.

Per-Olof och Ingela Olsson tog över verksamheten under slutet av 1970-talet. De senaste 20 åren har familjeföretaget framgångsrikt utvecklats av andra generationen, Mats, Anna-Karin och Mikael. Mats och Mikael kommer även efter förvärvet vara operativa i företaget.

Aristo AB grundades redan 1921 och är därmed ett av Sveriges äldsta aktiebolag. Företaget är marknadsledande tillverkare av kartongförpackningar och papperspåsar till konditori & bageri, fast food, dagligvaruhandel, samt livsmedelsindustrin.
Aristo AB har en årlig försäljning på ca 160 MSEK och 70 anställda, fördelade på huvudkontoret i Kungälv och den egna produktionen i Falköping. 

– Ägarskiftet är ett naturligt steg, helt i enlighet med företagets anda, och dessutom till en familj med bakgrund i Falköping - där bolaget grundades 1921. Vi ser att företaget har stor potential och hoppas kunna bidra med både kompetens och delaktighet i resan framåt. Vi önskar Andreas och Thomas lycka till, säger tidigare ägare Mats Olsson och Mikael Olsson

– Jag är mycket imponerad över Aristo's utveckling under ledning av Mats och Mikael. Företaget har en 100-årig historia av förpackningstillverkning och har etablerat en marknadsledande position inom sin nisch.  Vår ambition, som aktiva och långsiktiga ägare, är att tillsammans med ledningsgruppen ta företaget till sin fulla potential, säger Andreas Andersson, ny ägare och medlem i ledningsgruppen och styrelsen från och med 1 juli. 

– Efter 38 år som VD för Falköpings Mejeri ser jag fram emot att, tillsammans med min son, medverka till en fortsatt stark framtid för Aristo. Jag ser en stor potential att fortsätta utveckla bolaget vidare. Det är dessutom av stor vikt att tidigare ägare, Mats och Mikael, fortsätter att vara operativa i företaget, säger Thomas Andersson, ny ägare och styrelsemedlem.

Thomas Andersson ledde Falköpings Mejeri från det att han var 26 år fram till sin pensionering för fem år sedan, då han fyllde 65 år. Falköpings Mejeri är ett av landets tre största mejeriföretag. Thomas ledde företaget från en omsättning på 40-50 miljoner till 1,3 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094