23948sdkhjf

Påsmaskinerna gör helt andra jobb idag

100.000 skyddsförkläden per dygn ska fram.

När den svenska sjukvården blev i akut behov av skyddskläder, ställde Trioplast om de maskiner som normalt används för att svetsa specialpåsar, till att istället svetsa skyddsrockar.

Sedan den 8e april tillverkar Trioplast i Bottnaryd cirka 100 000 skyddsförkläden per dygn, för vidare transport till Sveriges sjukvårds- och hemtjänstpersonal.  

Trioplastkoncernen i Sverige har fått klartecken på att producera skyddskläder till vården. Under påskhelgen gick företaget igång med att producera såväl långärmade som ärmlösa förkläden till den svenska sjukvården. Bland annat har företaget fått en stororder från Karolinska sjukhuset.  

Trioplast som mest är känt för sin plastfilm, vilken används för förvaring av ensilage samt för tillverkning av plastpåsar har sedan tidigare även produktion av medicalklassad plastfilm för bland annat förkläden och dukar till operationssalar.  

Denna plast har företaget tidigare skickat till kunder som konfektionerar produkter i Asien, men när gränser stängde och det uppstod logistiska problem fick Trioplast frågan om skyddsutrustning kunde tillverkas i Sverige istället.  

Trioplast började undersöka möjligheterna för detta inom koncernen och fann att den maskinella svetsutrustning som används för svetsning av plastpåsar gick att bygga om för att få till ärmar och skärp till skyddskläderna. 

Skyddskläderna som tillverkas inom koncernen kommer att användas såväl inom sjuk- och intensivvården som äldrevården.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11