23948sdkhjf

Trioplast byter namn till Trioworld

Efter sammanslagningen av två av Europas största producenter av polyetenfilm – Trioplast och AFP – lanserar nu koncernen ett nytt namn. I samband med namnbytet vill man också signalera ett starkare engagemang att leda plastfilmsindustrin inom cirkulär ekonomi och hållbara förpackningslösningar.

Koncernen, med huvudsäte i svenska Gislaved och en omsättning på 5,5 miljarder kronor, organiseras om till fem divisioner och har en djärv plan att öka innovationstakten med fokus på en cirkulär ekonomi inom plast.

– Vi på Trioworld är övertygade om att plast kan göra världen säkrare och mer hälsosam, säger koncernens VD Andreas Malmberg.

– Men vi måste optimera användningen av plast och reducera våra kunders koldioxidavtryck. Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att öka vår användning av återvunnen plast kraftigt. Vi satsar på en andel på över 30 % återvunnen plast före 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 %.

Trioworld levererar högpresterande polyetenfilmsprodukter med teknisk support och servicestöd för många olika förpackningsanvändningar. Kundbasen är global men med ett europeiskt fokus och Trioworld handlar inom fem divisioner – sträckfilm, industrifilm, hälso- och sjukvårdsfilm, bärkassar och konsumentförpackningar. Produktionen består av tio fabriker i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078