23948sdkhjf

Trioworld gör nytt förvärv

Svenska Trioworld expanderar återigen. Denna gång genom förvärv av nederländska Flexoplast.

Trioworld Group, med huvudkontor i Smålandsstenar, köper det nederländska företaget Flexoplast. Flexoplast är en ledande aktör inom högkvalitativa förpackningslösningar för livsmedel, drycker och industriförpackningar. Säljare är Clondalkin Group.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Flexoplast till Trioworld-koncernen. Flexoplast har uppvisat en mycket stark utveckling under de senaste åren, även under Covid-tider, och stöttat kunder med innovativa förpackningslösningar. Bolaget är välinvesterat och ledningen fokuserar kontinuerligt på att bredda produktutbudet och öka servicenivåerna till kunderna. Med våra gemensamma krafter hoppas vi kunna fortsätta denna framgångsrika resa, säger Andreas Malmberg, koncernchef för Trioworld Group.

– Vi ser Trioworld som en mycket bra ägare och partner i utvecklingen av vår verksamhet till nästa nivå. Trioworld och Flexoplast har samma syn på långsiktig hållbar utveckling, byggd på kunddriven innovation och solida kvalitetsprodukter, säger Wietse van den Bosch, VD på Flexoplast.

– Båda parter går till marknaden med starka produktportföljer, i kombination med oöverträffad service och kompetens. Tillsammans kommer vi att kunna skapa än mer värde för våra kunder, fortsätter Mr. Van den Bosch.

Transaktionen är föremål för sedvanliga regulatoriska krav och godkännanden. Trioworld-koncernen kommer efter att transaktionen är genomförd äga 100% av aktierna.

Kort om Flexoplast

Det holländska företaget Flexoplast startade produktion av plastfilmer 1961 och är en ledande producent och leverantör av förpackningar för livsmedel, dryck och industriförpackningar baserade på polyeten. Bolaget har en stark marknadsposition i Västeuropa. Flexoplast omsätter 60 MEUR med totalt 180 anställda.

Huvudkontoret ligger i nederländska Harlingen och har produktionsanläggningar i Wieringerwerf och Harlingen.

Kort om Trioworld Group

Trioworld grundades 1965 och äger sedan 2018 Altor Fund IV. Altor är ett av Nordens ledande private equity-bolag med fokus på att bygga bolag i världsklass. Med starkt fokus på kontinuerlig utveckling av innovativa och hållbara plastfilmprodukter är Trioworld en av de ledande inom segmentet med en omsättning på 520 miljoner euro och cirka 1 200 anställda.

Koncernens huvudkontor ligger i Smålandsstenar, Sverige. Produktionen finns i Sverige, Danmark, Nederländerna och Frankrike och produkterna säljs på en global marknad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078