23948sdkhjf

Förpackningar viktiga i krisen

ECMA, den europeiska organisationen för kartongkonverterare, har idag publicerat ett uttalande där man betonar branschens betydelse för distribution av livsmedel och läkemedel under den pågående Covid-19-krisen.

– Under krisen har betydelsen av förpackningar erkänts av många regeringar och detaljhandelskedjor världen över. Särskilt kartongförpackningar spelar en viktig roll för att hjälpa till att leverera viktiga produkter till familjer och samhällen när de behövs som mest. De underlättar hygienisk och effektiv distribution av produkter till marknader som har sett en betydande ökning i efterfrågan. Konverterare fortsätter att driva sina anläggningar i hela Europa i linje med deras ansvar som en viktig bransch i ett försök att hålla leveranskedjorna igång, säger Mike Turner från ECMA.

Intergraf, branschorganisation för grafisk industri i Europa, däribland de som trycker förpackningar och etiketter till livsmedelsförpackningar och läkemedel, kräver att man från EU:s sida definierar den grafiska industrin som viktig i spåren av Covid-19-krisen. Särskilt med tanke på den brist av syntetisk etanol och isopropanol som man har sett uppstå. Om dessa insatsvaror inte finns tillgängliga är risken stor att livsnödvändiga förpackningar inte kan produceras, menar Intergraf.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063