23948sdkhjf

Kaos i e-handeln – varor slut, en veckas fördröjning och butiker pausar helt

”Vill inte riskera att vi inte hinner plocka ordrarna”.

Många dagligvarubutiker går just nu på knäna då kunder av oro för coronaviruset, covid-19, väljer att bunkra mat. Detta trots myndigheternas och branschens avrådan från hamstring och deras försäkran att livsmedelsförsörjningen inte alls är hotad.

Samma utveckling ses inom e-handeln.

– Det har varit ett väldigt högt tryck som fortsatt att accelerera de senaste dagarna, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig hos Willys till Fri Köpenskap.

I det fall där kassarna plockas och hämtas i butik har Willys i vissa fall till och med tvingats att stänga ned e-handeln helt.

– Det är fullt upp med att ta emot leveranser och fylla på hyllorna just nu. Vi vill inte riskera att folk lägger en beställning om några dagar och sedan hinner inte personalen plocka ihop varorna, konstaterar Johanna Eurén.

När det gäller hemleveranserna är trycket knappast mildare. Under förra veckan kunde Fri Köpenskap rapportera om en explosion i försäljningen på nätet och då var det tal om fördröjningar på ett par dagar. Nu är leveranserna hos de flesta kedjor försenade så mycket som en vecka. Så även hos Willys.

– Vi vill inte gå ut med exakta siffror om hur mycket e-handeln ökat men det rör sig om ett väldigt högt tryck, konstaterar Johanna Eurén.

Dessutom har många varor helt tagit slut på Axfoods centrala e-handelslager. Och det rör sig inte bara om torrvaror utan stora delar av färskvarusortimentet. Majoriteten av frukt och grönt-sortimentet är till exempel ”tillfälligt slut” i Willys nätbutik under måndagseftermiddagen.

Sedan fylls så klart vårt e-handelslager på precis som alla butiker. Det är inte så att varorna är slut hos Dagab (som ansvarar för sortiment, inköp och logistik hos Axfood).

Även hos Willys systerkedja Hemköp samt Coop och många Ica-butiker är leveranstiderna förskjutna med en vecka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11