23948sdkhjf

H&M erbjuder fossilfria leveranser ihop med Instabox

Hållbarhetsfrågan växer sig allt större även inom e-handeln. Ett av de företag som leder vägen är H&M som från och med nu erbjuder sina kunder möjligheten att välja ett fossilfritt levernasalternativ när de shoppar online.

– Vi är glada att se ett ökat intresse för hållbarhet hos våra kunder och jobbar ständigt för att ge dem större möjlighet att göra fler enkla och hållbara val i vardagen. Därför känns det spännande att våra tjänster i butik nu kompletteras med ett klimatsmart leveransalternativ för vår kund online, vilket även driver utvecklingen mot en mer hållbar e-handel, säger Filip Ekvall, landschef H&M Sverige, i en kommentar.

H&M har utvecklat erbjudandet ihop med frakttjänsten Instabox, som levererar varor till cirka 400 smarta skåp runt om i landet. Instabox inledde den 14 februari arbetet med att gå över helt till fossilfria bränslen. Övergången beräknas vara klar under andra kvartalet i år.

– För oss på Instabox är det viktigt att vara en positiv kraft i samhället. Vi vill gå till jobbet och vara stolta. Förhoppningsvis kan vi visa vägen för andra transportbolag, säger Alexis Priftis, grundare och vd på Instabox.

Bilarna som levererar H&M:s paket körs med bränslet HVO100. Med fossilfria leveranser minskar koldioxidutsläppen med uppemot 90 procent jämfört med konventionell diesel.

Det klimatsmarta leveransalternativet  är kostnadsfritt för medlemmar i H&M:s lojalitetsprogram om kunden handlar för över 200 kronor. För icke medlemmar kostar leveransen 39:90 kronor, vilket är samma pris som för H&M:s billigaste leveransalternativ.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11