23948sdkhjf

PLA bryter ny mark

Total Corbion PLA:s Luminy PLA-portfölj innehåller både värmetåliga och standardiserade kvaliteter, vilka nyligen börjat används på bredare marknad.

Idag produceras såväl förpackning som hållbara konsumentvaror och elektronik av biomaterialet. Materialtillverkarens PLA är tillverkat av förnybara resurser och är 100 procent biobaserat i enlighet med EN16785-1, vilket ger ett lägre koldioxidavtryck jämfört med många traditionella plaster.

I slutet av dess livslängd kan PLA-produkter återvinnas mekaniskt eller kemiskt. PLA är också komposterbart enligt EN13432. 

Företaget är en aktiv deltagare i flera mekaniska och kemiska återvinningsprojekt, inklusive re-CUP-projektet där Total Corbion PLA tillsammans med Danone, Citeo,  Looplife, Veolia och några andra parter, undersöker alternativen för insamling och återvinning av PLA-yoghurtbägare på den franska marknaden. 

Tekniska experter fanns tillgängliga på K-utställningen på Total Corbion PLA-monter för kompounderare och varumärkesägare att diskutera det mest hållbara livslängdscenariot för deras PLA-applikation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11