23948sdkhjf

Avery Dennison invigde ny fabrik

Avery Dennison invigde i veckan officiellt sin nya utökade produktionsanläggning vid Rodange-fabriken i Luxemburg. Därmed är en av företagets största satsningar under senare år fullbordad, en investering på 65 miljoner dollar.

– Denna investering skapar ett antal fördelar för Avery Dennison i Europa, sade Tim Presto, vice president of supply chain & operations Europe, på Avery Dennison.

- Den ger oss ett mer flexibelt och smidigt produktionsnätverk, ökar våra toppbeläggningsförmågor och hjälper oss att bättre möta svängningar i kundernas efterfrågan. Med sin moderna utformning och centrala plats stöder den nya expansionen våra hållbarhetsambitioner. Den minimera vår CO2-påverkan genom att minska behovet av transport inom produktionsprocessen och placerar oss samtidigt närmare fler av våra kunder. Slutligen, och viktigast av allt, ger den oss de modernaste maskiner och utrustning som stärker vår produktkvalitet och maximal drifteffektivitet.

Utbyggnaden omfattar en multifunktionell coater för materialbeläggning, extra slitterkapacitet, en ny förpackningslinje och ett automatiserat lager. Den totala arean som utnyttjas i Rodange har ökat med över 12 000 kvm och är optimerat för att leverera maximala hållbarhetsfördelar inom avfallshantering, energiförbrukning och vattenanvändning. Genom att bygga anläggningen på en plats närmare fler av sina kunder beräknas utsläpp av växthusgaser minska med 700 ton årligen som en följd av minskade transportavstånd.

Etienne Schneider, vice premiärminister, ekonomiminister sade:

– Utbyggnaden av Avery Dennisons Rodange-produktionsanläggningar bekräftar dynamiken och den sunda tillväxten i den luxemburgska industrin – med ett starkt fokus på industri 4.0 teknologier som automatisering, robotisering och big data. Jag uppskattar stort att Avery Dennison värdesätter den ekonomiska miljön i Luxemburg för innovativ och hållbar tillverkning och har byggt sitt projekt på hållbarhet redan från början.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094