23948sdkhjf

BillerudKorsnäs bantar organisationen

BillerudKorsnäs ska genomföra ett besparingsprogram för att säkerställa långsiktig effektivitet och lönsamhet, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Upp till 300 tjänster kan försvinna, framförallt inom administration, men besparingsprogrammet gäller såväl inköp som övrig verksamhet.

– Det finns en betydande potential för att höja vår kostnadseffektivitet inom BillerudKorsnäs. Vi är väl positionerade och i grunden ett stabilt bolag men måste fortsätta att kontinuerligt förbättra den operationella effektiviteten. Med programmet säkerställer vi en långsiktig effektivitet och lönsamhet, kommenterar VD och koncernchef Petra Einarsson.

Med besparingsprogrammet är målet att spara 600 MSEK per år med full effekt från 2021. Den väntade besparingen 2020 blir 250 MSEK. Förhandlingar med fackliga parter inleds inom kort.

Förutom att öka effektiviteten i verksamheten accelererar nu BillerudKorsnäs också innovationsarbetet och ompositioneringen mot förpackningslösningar, allt i enlighet med den uppdaterade strategin.

– Strategin fokuserar på tydligare prioriteringar och konkreta initiativ för en kraftfull leverans i syfte att fortsatt utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid, skriver bolaget.

BillerudKorsnäs är en av Europas ledande leverantörer av förpackningsmaterial och -lösningar baserade på nyfiber. Företaget har åtta produktionsanläggningar placerade i Sverige, Finland och Storbritannien, kunder i över 100 länder och cirka 4 500 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs är noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter ca 24 miljarder SEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094