23948sdkhjf

Ny förpackning för MAP

GEA presenterar FoodTray en ny hållbar förpackningslösning för färska livsmedel i MAP - skyddande atmosfär Bakgrunden till den nya förpackningen är den nya tyska förpackningslagen som trädde i kraft den 1 januari 2019. Den ställer mycket högre krav på återvinning av plast i förpackningar och kommer att ha långtgående konsekvenser för industrin, menar GEA.

Tillsammans med partnerföretag har GEA därför utvecklat en miniwell/film-förpackning som även kan användas för MAP-packning. Food Tray består av ett tråg av miniwell i vilken en film termoformas på insidan före fyllning i maskinlinjen från GEA. I bottenfilmen fästs toppfilmen före fyllning så att dessa tillsammans enkelt kan separeras efter att konsumenten öppnat förpackningen.

Denna typ av kombinationsförpackning har GEA sedan tidigare för livsmedel. Nyheten är FoodTray nu har en barriär för skyddande atmosfär. Förpackningen presenterades först gången på IFFA i Frankfurt i maj. Jämmfört med ett konventionellt plasttråg är plastinnehållet reducerat med 70 % och tråget består till 80 procent av återvunnet material, då mini-wellen tillverkas av returfiber.

FoodTray kan fås med en kanthöjd på 20-60 mm eller som skinpack med en maximal produkthöjd på 20 mm. Delaktiga i utvecklingen har varit wellpapp-, film- och maskintekniska specialister från Roba-gruppen, Schur Flexibles Tyskland och Van de Velde Packaging.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079