23948sdkhjf

Egen produktion av linerless etiketter

Ny coater från Ravenwood gör att Lexit Goup nu har egen linerlessproduktion.

Lexit Group har investerat i en Coater Com500F som ger företaget en egen produktion av linerless etiketter. Maskinen installeras i augusti 2019 och man är därmed först i Sverige med egen coater.

– Linerless-konceptet med Nobac-maskiner och egentillverkade etiketter ger oss en unik position på den skandinaviska marknaden. Vi kan nu ta ansvar för hela produktetiketteringen - allt från maskinfunktionalitet, installation, produktion av etiketter, leveranssäkerhet, idrifttagning och implementering av konceptet samt framtida driftsäkerhet hos kunden, säger Jostein Saeter, Marknadsdirektör Lexit Group.

Annett Malmo, Förpackningsansvarig, säger:

– Ravenwood Linerless Labeling System är ett unikt system som innehåller ett ständigt växande utbud av applikatorer, coating och coater-teknik, som kan etikettera även de mest krävande produkterna och har flexibilitet att anpassa sig till ett brett utbud av format för att möta de strängaste produktkraven eller marknadskraven.

En linerless etikett är en etikett utan lim på baksidan och utan skyddande bakpapper (release liner). Lim på etikettens baksida påförs först efter att etiketten skrivits ut, vilket innebär att bakpapper inte behövs. Silikonsträngar appliceras på etikettens framsida som gör att etiketten enkelt släpper från rullen under appliceringen.

Fördelen är flera etiketter per rulle, färre stopp och effektivare produktion/packning hos slutanvändaren. Etikettlösningen är ett hållbart alternativ (utan bakpapper, noll restavfall).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.849