23948sdkhjf

Uppåt för Italienska maskinmakare

Tvåsiffrig tillväxt för tryck- och konverteringsmaskiner i Italien: intäkterna ökade med 10% och den italienska industrin är nu värd 3 miljarder euro. En viktig förklaring är exporten som åter stiger.

Den italienska industrin för tryck- och konverteringsmaskiner har en fortsatt positiv trend. Enligt preliminära uppgifter från branschorganisationen Acimga har intäkterna ökat med 10 % under 2018. Detta efter en redan imponerande tillväxt på 8,7 % år 2017. Industrin inom grafisk, pappers- och konverteringsmaskiner är nu värd totalt 3 miljarder euro.

60% av intäkterna genereras av export (1,84 miljarder euro). Efter en liten minskning (-0,3%), 2017 har industrin fått en exportökning på 7,6%. Försäljningsdata från utlandet visar den höga uppskattning som andra länder har för italienska maskiner, som produceras av små och medelstora italienska företag med högkvalitativ know-how.

Den inhemska försäljningen har också en tvåsiffrig tillväxt, försäljningen på hemmamarknaden uppgår till 1,15 miljarder euro - en ökning med 14,2 procent jämfört med förra året. Importen från utlandet ökar också med över en femtedel av det totala värdet (+ 21,7%). Utländsk produktion täcker drygt en tredjedel av Italiens efterfrågan, medan resterande två tredjedelar täcks av inhemsk industri.

– Det här är fantastiska resultat, säger Acimgas president Aldo Peretti. Industri 4.0 har verkligen hjälpt till och gett ytterligare skjuts till en redan mycket livlig bransch. Vi kommer snart att starta individuella planer för våra medlemsföretag för att hjälpa dem till innovationer inom 4.0 med stöd av SDA Bocconi, (en välrenommerad handelskola i Italien, Reds anm.).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094