23948sdkhjf

AR Packaging köper kroatiska Istagrafika

AR Packaging Group AB har förvärvat samtliga aktier i Istragrafika, en tillverkare av högkvalitativa kartongprodukter för produktsegmenten tobaksvaror, livsmedel och konsumtionsvaror. Istragrafika har huvudkontor i Kanfanar, Kroatien, och en personalstyrka på ca 160 anställda.
 
– AR Packaging har en strategisk plan byggd på tre pelare - ytterligare tillväxt i Europa i utvalda affärssegment, global expansion med utvalda förpackningslösningar och ytterligare förbättrad driftsprestanda och kostnadseffektivitet. Detta tillvägagångssätt har visat sig mycket framgångsrikt och med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.
 
Istragrafika är ett ledande förpackningsföretag i Kroatien med bred kundbas i flera segment, som man servar från sin produktionsanläggning i Kanfanar. Företaget har en mängd lokala och multinationella kunder, bland annat globala blue chip-företag inom marknadssegment som bland annat tobak och food service.

Istragrafika grundades 1956 och ägdes tidigare av TDR, ett dotterbolag till British American Tobacco plc. AR Packaging kommer att konsolidera bolaget från 1 januari 2019. Köpeskillingen kommer inte att offentliggöras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094