23948sdkhjf

Sulapac i avtal med Chanel

Finska startup-företaget Sulapac har inlett ett joint venture med modehuset Chanel för att ersätta plast i företagets förpackningar. Sulapac har utvecklat ett plastliknande material helt biobaserat och till 100 % bionedbrytbart. Råvaran är FSC-certifierad skog och naturliga bindemedel och lämnar vid nedbrytning inga spår av mikroplaster.

Sulapac används sedan tidigare bland annat för kosmetikaföpackningar, såsom burk med lock, och det tros vara i segmentet starka varumärken för skönhets- och modeprodukter som Sulapac har störst chans att nå försäljningsframgång.

– Vi har satt en hög kvalitetsstandard för vårt hållbara material, med ambition att ersätta plast och vi är mycket glada att välkomna Chanel, ett ledande varumärke som representerar det mest krävande lyxsegmentet bland våra investerare, säger Suvi Haimi, VD & Grundare av Sulapac.

– Chanel är definitivt en av föregångarna i lyxsegmentet eftersom de vill satsa på senaste hållbara material och tekniska innovationer. Vårt uppdrag att rädda denna värld från plastavfall kom just ett stort steg närmare!

Artikeln är en del av vårt tema om Design.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093