23948sdkhjf

Ikea köper andel i maskintillverkare

Ingka Group, som driver Ikeas inredningsvaruhus, har förvärvat en minoritetsandel på 24 procent i den österrikebaserade återvinningsutrustningstillverkaren Next Generation Group (NGR).  

Investeringen är tänkt att bidra till att NGR ska vidareutveckla ny teknik och utvidga sitt erbjudande för att bättre kunna betjäna plaståtervinningsindustrin, heter det i ett pressmeddelande. 

Ikeakoncernen har de senaste åren haft ett starkt fokus på cirkulär ekonomi. 2017 förvärvade koncernen 15 procent av  den holländska plaståtervinningskoncernen Morssinkhof Rymoplast Group. 

De genomförda investeringarna är en del av den miljard euro som Ikea uppges ha avsatt för att säkerställa sin långsiktiga hållbara resursförsörjning. Sedan 2009 säger sig Ikea ha investerat 1,5 miljarder euro i vindkraft och solenergi. Ytterligare sex miljoner euro uppges vara avsatt för den här typen av investeringar. 

NGR har mer än 20 års erfarenhet gällande tillverkning av utrustning för återvinning av sekundära plastmaterial. Företaget har idag ett komplett utbud av utrustning för återvinning av konsumentplast, industriellt plastavfall samt PET-återvinningsutrustning.

Next Generation Group är ett intressant företag med stor potential och ligger i linje med våra hållbarhetsåtaganden. Vi har en tydlig strategi för våra minoritetsinvesteringar för att stödja innovativa företag och skapa utrymme för dem att utvecklas, säger Krister Mattsson, chef för Ingka Investments.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112