23948sdkhjf

Vattentålig säck för pulverprodukter

Mondi lanserar en ny vattenresistent papperssäck för cement och liknande produkter. Säcken har fått det talande namnet Splash-bag och sägs klara regn i upp till två timmar utan att produkten tar stryk.
Standardsäckar av papper för cement och andra pulverprodukter är normalt känsliga för fukt och regn. Därför har Mondi i samarbete med den ledande cementtillverkaren Lafarge utvecklat en ny säck, särskilt tålig mot regn. Den nya våtförstärkta Splash-säcken levereras konverterad färdig för maskinfyllning.



Säckens yttre lager består av Mondi Advantage Protect säckpapper som har en vattenavvisande yta och är uppbyggd så att det behåller en hög styrka även när det blir vått. Som exempel kan nämnas att papperet vid ytvikten 80 g/m2 har en draghållfasthet på 5,6 kN/m i produktionsriktningen. En imponerande hög siffra, menar Moni.

Tester som jämför Splash Bag med andra standard papperssäckar för cement visar att regnvattnet inte absorberas av papperet som på andra säckar utan lägger sig på papperet och avdunstar när det blir torrt väder. Enligt Crobb-tester som mäter hur mycket vatten som absorberas av papperet kan Splash-bag stå emot ihållande regn i nästan två timmar. Skulle säcken ställas på fuktig sand klarar den det i upp till tolv timmar utan att släppa igenom fukt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095