23948sdkhjf

Duni tar ytterligare krafttag mot PFAS i matförpackningar

Duni går med i internationella organisationen ChemSecs anti-PFAS-rörelse för att minska användningen av PFAS.

Förra året beslutade Duni att avsluta produktionen av förpackning med tillsatt PFAS. Nu tar de ytterligare ett steg och erbjuder ett sortiment av förpackningslösningar utan tillsatt PFAS. Duni har även gått med i internationella organisationen ChemSecs anti-PFAS-rörelse.

Med dessa steg syftar Duni till att bidra till en mer hållbar förpackningsindustri, skriver de i ett pressmeddelande.

– Användningen av PFAS inom livsmedelsförpackningsindustrin har tidigare varit ett sätt att förhindra vätska och fett från att tränga igenom förpackningen och därigenom minska plastanvändningen. Men med framväxten av mer hållbara alternativ vill vi påskynda övergången till dessa. För att tydliggöra vårt engagemang beslutade vi förra året att avsluta produktionen av förpackningar med tillsatt PFAS, säger Tomasz Doweyko, R&D Strategy and Innovation Manager, Food Packaging Solutions hos Duni Group.

Bland annat har Duni tillsammans med Notpla tagit fram produktserien Alga som består av en kartong med sjögräsbeläggning. Beläggningen gör att fukt och mat från olja inte tränger igenom förpackningen. 

PFAS tillkommer överallt i omgivningen, luften, marken och i kroppen. Att helt utesluta PFAS är därför omöjligt, vilket innebär att Duni använder sig av uttrycket ingen tillsatt PFAS i stället för att kommunicera att det inte innehåller PFAS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093