23948sdkhjf

Nya produktionsledare för förpackningsindustrin

I fredags förra veckan blev 12 studenter examinerade från Broby Grafiska som produktionsledare i förpackningsindustri. Studenterna har gått en 1 1/2-årig yrkeshögskoleutbildning och är nu redo att börja jobba. Fyra av dem har redan jobb.
Studenterna har tillbringat en tredjedel av utbildningen ute på praktik för att kunna praktisera sina kunskaper, men också för att visa upp sin kompetens.

– Utbildningen är utvecklad utifrån branschens behov och tanken är att studenterna ska få möjlighet att bygga nätverk, för att enklare få jobb efter utbildningen. Det finns en stor efterfrågan på produktionsledare inom förpackningsindustrin, både i Sverige och utomlands, till följd av stora pensionsavgångar de närmaste åren och det är en bransch som växer, säger Per Branzén, ansvarig för yrkeshögskolan.12 produktionsledare för förpackningsindustri blev i förra veckan klara med sin utbildning.

Tommy Nilsson, utbildningsansvarig för Produktionsledare men att det allt större produktutbudet gör av att förpackningsmarknaden växer samtidigt som miljö och ekonomiska aspekter sätter fokus på material- och teknikutveckling.

– Allt fler materialkvaliteter tas fram både vad gäller fiberbaserat- och plastmaterial som ger stora möjligheter till nya förpackningslösningar. Allt fler tekniker används inom förpackningsmarknaden med revolutionerande tekniska lösningar. För de studenter som är flexibla och vill ha utmaningar finns alla karriärsmöjligheter, säger Tommy Nilsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.428