23948sdkhjf

Efter fyra års kamp: Grönt ljus för Tetra Lavals köp av Sidel!

EU:s domstol har beslutat att tillåta Tetra Laval att köpa det franska företaget Sidel, meddelade domstolen på tisdagen, enligt Reuters .
Det var i mars 2001, som Tetra Laval lade budet på det franska förpackningsbolaget Sidel värt motsvarande 15 miljarder kronor.
Budet rekommenderades enhälligt av Sidels styrelse.
I oktober samma år stoppade EU-kommissionen, med kommissionär Mario Monti i spetsen, Tetra Lavals köp av Sidel, eftersom det fusionerade företaget skulle få för dominerande ställning på marknaden för dryckesförpackningar.
Beslutet innebar att Tetra Laval blev tvunget att sälja sina Sidelaktier.
Tetra Laval gav sig inte så lätt, utan överklagade under 2002 EU:s beslut. Tetra Laval hävdade i sin skrivelse till EU-domstolen, att kommissionen inte på ett tillfredställande sätt behandlat de eftergifter, som bolaget erbjudit för att möjliggöra köpet av Sidel.
Protesten lönade sig: i oktober upphävde EU-domstolen förbudet för Tetra Laval att köpa Sidel.
EU-domstolen konstaterade att kommissionen inte kunnat presentera bevis för att Tetra Lavals dominerande position skulle öka.
Men EU-kommissionen nöjde sig inte med domslutet, utan överklagade i stället EU-domstolens dom om att upphäva förbudet för Tetra Laval att köpa Sidel.
I maj 2004 underkände EU-domstolens generaladvokat överklagandet av beslutet att godkänna fusionen mellan Tetra Laval och franska Sidel.
EU-kommissionen bötfällde också Tetra Laval för att lämnat missvisande information i samband med att bolaget köpte Sidel. Tetra överklagade då beslutet till EU:s domstol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078