23948sdkhjf

”Ledningen har störst ansvar för lyckat införande av ISO 9000”

Alla anställda måste känna sig delaktiga, få samma information och se att ledningen är engagerade, för att en implementering av ISO 9000 ska bli lyckad. Detta har studenterna Fredrik Andersson och Mattias Bengtsson, vid Karlstad s universitet, nyligen kommit fram till i sin magisteruppsats.
Undersökningen “ Implementering av ISO 9000 – faktorer för ett lyckat projekt ” är genomförd på ett större företag i mellersta Sverige .
Syftet var att finna viktiga faktorer för en lyckad implementering av kvalitetsledningssystemet och därefter ta reda på faktorer, som upplevs som extra viktiga. Faktorerna visade sig vara ” ledningens ansvar och engagemang ” och ” ledningens inställning till kvalitetsledningssystemet ”.
– I vår uppsats har vi kommit fram till, att ledningens ansvar ligger i att engagera och motivera personalen i det kommande förändringsarbetet. Agerar inte ledningen engagerat, känner medarbetarna inte heller att de behöver bry sig om att följa ledningssystemet , förklarar Fredrik och Mattias.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063