23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny serie kontrollvågar möter den europeiska marknadens behov

Ishida Europe lanserar en ny serie av kontrollvågar som möter de senaste kraven på den europeiska marknaden, inte bara inom viktöverensstämmelse utan också inom drift och användning.

Den nya Ishida DACS-GN-plattformen drar nytta av företagets nästan 50 år långa erfarenhet av kontrollvågsteknik för att ta kontrollvägning till nästa nivå, samtidigt som det befintliga sortimentet behålls så att företagen kan gå över till de nya modellerna på ett smidigt sätt.

Ishida DACS-GN kontrollvågar tillverkas i Storbritannien för snabbare ledtider, har MID-godkännande (Measuring Instruments Directive) för hela sortimentet. De kan specificeras i två varianter, Excellence och Advanced. Båda erbjuder förbättrad prestanda med flexibilitet att hantera ett bredare utbud av målvikter - från 5 g upp till 6 kg - i högre hastigheter upp till 480 förpackningar per minut.

"På Ishida fokuserar vi på kontinuerlig utveckling, att lyssna på våra kunder och att identifiera de senaste marknadskraven", säger Philip Grove, Ishidas Product Manager - Checkweighers, Metal Detectors, IDCS.  "DACS-GN kontrollvågar bygger på vår erfarenhet samt expertis och erbjuder högre hastighet, förbättrad effektivitet och ökad flexibilitet.

"Lika viktigt är det att kunderna enkelt kan byta till de nya modellerna, som kan integreras i befintliga linjer, och som operatörerna snabbt kommer att kunna anpassa sig till."

Utvecklingen av Ishida DACS-GN har fokuserat på förbättringar inom tre huvudområden: elektronik, programvara och mekanisk design.

Den gemensamma elektriska plattformen underlättar underhåll och service, medan det förenklade programvarusystemet inte kräver någon extra maskinvara för att hantera både standard- och tillvalsprogram. Kontrollvågarnas nya konstruktion och layout har inneburit ytterligare framsteg när det gäller tillförlitlighet, prestanda och bekvämlighet.

Standardutrustningen omfattas av en intuitiv pekskärm i färg för enkel användning och, som  drivs av Ishida:s senaste generation programvara. Programvaruutvecklingen innehåller flera förbättringar inklusive en "licensnyckel": möjligheten att lägga till alternativ utan att behöva göra ett servicebesök, lokal säkerhetskopiering av produktionsdata till USB och förbättrad anslutning med stöd för OPC-UA och Industry 5,0.

Alla DACS-GN-modeller uppfyller de senaste återförsäljarstandarderna, inklusive tillgång till en metalldetektor och Ishidas avancerade RRC-programvara (Retail Reject Confirmation) samt maskinvara som kontrollerar och bekräftar att alla produkter eller förpackningar som inte uppfyller specifikationerna har avlägsnats från linjen.

Som en del av detta ger ytterligare visuella sensorer ännu större noggrannhet för spårning av produkter under hela vägningsprocessen. Systemet går automatiskt in i skyddsläge och stannar om någon inkonsekvens eller obehörig störning upptäcks, eller om ett avvisat föremål inte avlägsnas.

Konstruktionen av kontrollvågarna DACS-GN har gjorts ännu mer robust, med förbättrade komponenter, nykonstruerade kåpor samt åtkomstpaneler som ger en snabbare och enklare åtkomst för service och underhåll. Ishidas egenutvecklade AFV-teknik (Anti-Floor-Vibration) bibehåller högsta möjliga vägningsnoggrannhet även i utmanande produktionsmiljöer.

Modellerna kan specificeras med IP54- och IP65-certifiering för dammiga eller våta förhållanden samt för att uppfylla stränga rengöringskrav. En ny Plug-and-Play-plattform förenklar installationen. Transportbäddar i rostfritt stål med snabbkoppling i alla vattentäta modeller förbättrar hygienen ytterligare och möjliggör snabbare rengöring.

Genom att använda lyftbeslag undviker man dessutom risken för maskinskador under installationen eller om kontrollvågen måste flyttas och placeras om i fabriken.

"De nya kontrollvågarna DACS-GN har den flexibilitet som krävs för att uppfylla behoven inom en mängd olika tillämpningar och kombinerar avancerade funktioner och prestanda med den kvalitet och tillförlitlighet som Ishida alltid varit känt för", avslutar Philip Grove.

 

 

Ishida Europe AB
Västertorpsvägen 125
129 44 Hägersten
Stockholms stad
Sverige

Kontaktperson

IE

Sänd till en kollega

0.066