23948sdkhjf

Billerud köper engelskt förpackningsföretag

Billerud AB förhandlar om ett köp av det engelska förpackningsföretaget Henry Cooke Ltd från det sydafrikanska industriföretaget Barloworld Ltd.
Förvärvsprocessen har inletts och ett Letter of Intent har undertecknats. Processen beräknas vara avslutad före årsskiftet. Den förväntade köpeskillingen uppgår till cirka MSEK 230 (MGBP 17,5) på skuldfri bas, vilket ungefär motsvarar bokfört värde.
Henry Cooke Ltd. är ett brittiskt dotterbolag till börsnoterade Barloworld. Företaget producerar förpackningspapper inriktat på papper för medicinska och flexibla förpackningar, vilket är två av Billeruds prioriterade segment.
Företagets tillverkningsanläggning är belägen cirka 100 km norr om Manchester och omfattar två MG-maskiner med en kapacitet på cirka 45.000 årston. Företaget har cirka 180 anställda och omsätter cirka MSEK 400 (MGBP 30). Försäljningen sker globalt men med tyngdpunkt i Europa .
- Henry Cooke verkar inom av oss prioriterade produktsegment, där vi har ambitionen att växa. Ett förvärv skapar nya samordningsmöjligheter inom Billerud, ökar massaintegrationen och kommer att överskrida vårt avkastningskrav , säger Billeruds CEO Bert Östlund i en kommentar.
- Vi tog ett strategiskt beslut för några år sedan att lämna pappersindustrin och den här överenskommelsen avslutar processen , säger Tony Phillips, CEO vid Barloworld, som sålde sin övriga pappersverksamhet under 1999.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062