23948sdkhjf

Unik livsmedelsförpackning med sjögräsbeläggning

Duni Group och Notpla vill bli ledande aktörer för hållbara förpackningslösningar inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen.

Duni Group har tillsammans med Notpla tagit fram en ny produktserie, Alga. Serien består av kartong med en sjögräsbeläggning som Notpla tagit fram. Kartongens barriär gör att fukt och olja från mat inte tränger igenom förpackningen. Nu har de tagit fram en matförpackning med beläggningen som är den första och enda plastfria beläggningen enligt EU:s direktiv om engångsplast, enligt företagen själva.

– Alga-serien är mer än bara förpackningar - den representerar Duni Groups strävan efter att omdefiniera branschen och minska dess miljöpåverkan. Vi är stolta över att ligga i framkant inom detta område och ser fram emot att fortsätta driva på förändringen, där innovation blir en allt viktigare komponent framöver, säger Caroline Tobiasson, produktchef för Duni Food förpackningslösningar.

Förpackningen är tillverkad av oblekt kartong och kan återvinnas som papper. Serien innehåller fyra produkter, en mealbox, en låda och två tråg som passar olika behov inom livsmedelsservice.

– Vi är glada över att samarbeta med Duni Group och att se våra algbaserade, plastfria lösningar fortsätta förbättra företags miljöpåverkan över hela världen, säger Pierre Paslier, medgrundare och vd på Notpla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094