23948sdkhjf

Kicks har invigt nya lagret – ska hantera över 2 000 ordrar i timmen

Kicks Groups nya automatiserade omnilager har satts i drift. Knapp, som erbjuder automatiserade lagerlösningar för lager, ansvarar för automationen på det nya lagret.

Kicks Group har satt nya automatiserade omnilagret om 29 000 kvadratmeter i Rosersberg utanför Stockholm i drift och räknar med att hantera över 2 000 kundordrar i timmen. Från orderläggning ska det ta under tio minuter tills ordern är packad och redo för utleverans.

– Detta är en viktig milstolpe för bolaget. Med vårt nya omnilager kommer vi att kunna säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på alla våra marknader samtidigt som vi kommer vara väl rustade för att stärka vår marknadsposition ytterligare och skapa förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt, säger Carola Lundell, executive vice president, Kicks Group i en kommentar.

Knapp styr automationen på det nya lagret. Skyttelrobotar plockar fram lådor från ställagegångarna som sedan levereras till plockstationer där lagerpersonalen packar direkt i utgående transportemballage.

– Kicks går nu från fem manuella supply chain-flöden till ett automatiserat. I ett och samma omnilager kan vi nu hantera varuförsörjningen till både butik och e-handel, och till och med olika varumärken som avsändare. Och det går undan, från det att vi får in en order tar det under tio minuter tills den är packad och redo för utleverans, säger David Heeroma.

Kicks Group har investerat 200 miljoner kronor i det nya högautomatiserade lagret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078